Zahradní nábytek v perfektním stavu – jak na to

Zahradní nábytek v perfektním stavu – jak na to

Kategorie: ZAHRADA

amlodipin 5 mg

amlodipin bivirkninger

Chcete, aby vám zahradní nábytek dlouho a dobře sloužil. Zahradní nábytek potřebuje správné ošetřování a vhodné uskladnění.



Zahradní nábytek je součástí zahrad, zahrádek i teras. Většina nábytku na zahradu velmi dobře odolává povětrnostním vlivům a má dlouhou trvanlivost. Přesto si, stejně jako ostatní zahradní vybavení, zaslouží vaši péči a pozornost v podobě správného ošetření.

Na každé dřevo však přirozeně působí vlhkost a slunce. Účinnou ochranou proti těmto rozmarům počasí je olej vhodný pro ošetření dřeva. Protože ale jeho vrstva vlivem vody pomalu slábne, nábytek by měl být olejem ošetřovaný pravidelně.

Olej na drobné odřeniny i pro pěkný vzhled nábytku

Na povrchu křesel, stolů a lavic se někdy mohou objevit drobné odřeniny. Ty ošetříte vhodným mořidlem nebo impregnačním olejem.

- Před samotným nanesením oleje je ale třeba povrch nábytku nejprve vyhladit a odstranit nerovnosti, které v průběhu užívání vznikly. Použijte k tomu jemný brusný papír, kterým povrch dřevěného nábytku ještě lépe zarovnáte.


- Před samotným nanesením slabé vrstvy oleje na vybavení je potřeba utáhnout šrouby a zbavit zahradní nábytek prachu. K tomu vám dobře poslouží jemný kartáč.

- Na různé druhy dřeva jsou určeny speciální údržbové oleje pro dlouhodobou ochranu a pěkný vzhled zahradního nábytku. Dřevo spolehlivě ochrání před vysycháním a praskáním, zároveň napomáhají zachovat původní barvu dřevěných židlí, křesel, stolů i lavic.

Zahradní nábytek

Nechte zahradní nábytek přezimovat

V zimním období chraňte svůj zahradní nábytek před deštěm a mrazem. Nejvhodnější je uskladnit ho na půdě, v garáži, ve sklepě nebo v přístřešku, kde volně proudí vzduch. Neponechávejte však zahradní nábytek v příliš suchých nebo naopak teplých prostorách.

V prodejnách se zahradním nábytkem je možné zakoupit i speciální kryt, který dokonale zabezpečí váš dřevěný nábytek proti dešti.

Před pořízením zahradní nábytkové sestavy je dobré vědět, jakým způsobem daný typ dřeva ošetřovat. Při nákupu se proto vždy poraďte s prodejním specialistou – poradí vám, jaké přípravky jsou pro ochranu vybraného nábytku ze dřeva nejvhodnější.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Eshop se zahradním nábytkem - Autor: Arsi 16. 1. 2013
 Zahradní nábytek - Autor: Daniela 7. 3. 2020

     



bydleti.cz


Životní styl