Zahradní nábytek: novinky a trendy roku 2010

Zahradní nábytek: novinky a trendy roku 2010

Kategorie: ZAHRADA

pill abortion

abortion pill cost cvs blog.icefire.ca

Sortiment zahradního nábytku se chystá na novou sezónu. Jako každoročně se na jejím startu spekuluje, jaké novinky nás čekají a na jaké trendy se můžeme těšit. První odhalení je tady.



V letošním roce bude hrát prim variabilita a originalita – to jsou dva hlavní atributy, které dominují širokému sortimentu zahradního nábytku značky KETTLER.

Zahradní nábytek roku 2010

„Hlavním letošním trendem je jednoznačně velký výběr. Výrobci respektují individuální vkus zákazníků a nabízejí jim opravdu pestrou škálu nejrůznějších stylů, materiálů a kombinací. Zákazníci prostě chtějí mít na výběr a my jako výrobci jim v jejich přání vycházíme vstříc,“ říká zástupce firmy KETTLER Martin Homolka.

Na trhu je tak zahradní nábytek v mnoha stylech, designech a široké paletě použitých materiálů. Jestliže dříve vládl českým zahradám nekvalitní plastový nábytek v téměř jednotném designu, dnes má zákazník na výběr z kvalitních materiálů jako jsou hliník, ušlechtilá ocel, dřevo a speciální syntetické materiály používané pro stále oblíbenější výplety.

Zahradní nábytek

Hliníkový nábytek – lehkost, stabilita, materiálové kombinace

Díky své lehkosti, pružnosti a nepřebernému množství kombinací s dalšími materiály si hliník už po několik let udržuje silnou pozici v široké nabídce materiálů pro výrobu zahradního nábytku. I letos je nabídka hliníkového nábytku značky KETTLER velice pestrá – od čistých linií přes kombinace kovu s dalšími materiály až po exkluzivní sestavy ve stylu zámecké zahrady.

Příkladem originální sestavy je novinka v sortimentu, sestava CARA, pohybující se na pomezí retra a moderního designu. Vyznačuje se kombinací kovu, výrazných látkových pásů použitých na výplet a plastových opěrek. 

Kovový nábytek – čisté linie a nadčasová klasika

Širší, hlubší, ale zejména pohodlná křesla dominují kovovému nábytku roku 2010. Z barev vládne kovově nebo grafitově šedá, ale nechybí ani čistá bílá klasika. Kovový nábytek je vhodný pro zahrady i vnitřní prostory a jeho široké praktické využití podtrhuje i velký rozkládací stůl z tažené oceli (na obrázku se sestavou SAVOY).

Vyplétaný nábytek – krása a praktičnost

Boom vzdušných výpletů se z loňského roku přenáší i do toho letošního. Ve vyplétaných křeslech se pohodlně a příjemně sedí, syntetická vlákna jsou pružná, naprosto odolná proti vlivům počasí a snadná na údržbu. Výplety se v nabídce nejčastěji kombinují s hliníkovou konstrukcí a vzniká tak lehký a velmi stabilní nábytek. Tato fakta potvrzuje i letošní novinka SAMARA, sestava v kombinaci champagne - mocca s velice pohodlnými židlemi a křesly.

Nerezový nábytek – jednoduchost hraje prim

Milovníci čistých tvarů a jednoduchých a přímých linií si jistě vyberou v řadě nerezového nábytku. Při jeho výrobě je hlavním komponentem ušlechtilá ocel, které dodává výsledný efekt kombinace s textilním výpletem nebo dřevem. Příkladem dokonalé symbiózy je sestava AVANTI, ve které leštěnou ocel doplňuje textilní výplet Sunloom-Plus, odolný proti vlivům počasí, velmi pevný, prodyšný a příjemný na omak.

Zahradní nábytek

Dřevěný nábytek – hitem je teak

Také zastánci přírodních materiálů mají v sortimentu značky KETTLER z čeho vybírat. Dominantním druhem pro výrobu dřevěného nábytku je teak (týk). Jeho charakteristické vlastnosti – četné žilkování a obsah éterických olejů – mu zaručují odolnost proti každému počasí: dešti i tropickým horkům, mrazu, sněhu a neublíží mu dokonce ani slaná voda. Mnozí
zákazníci jistě přivítají, že KETTLER má pro všechny své sestavy dřevěného nábytku certifikát FSC, který zaručuje pěstování ekologickými způsoby. Podporuje tak šetrný přístup k přírodním zdrojům

a životnímu prostředí. Zákazníkovi přináší garanci kontroly kvality materiálu, která je důležitá pro zachování dlouhé životnosti dřevěného zahradního nábytku. Všechny tyto přednosti si můžete užívat např. s nábytkem ze sestavy MONTREAL.

Zahrada – místo relaxace

Zahradní nábytek KETTLER je originální, funkční, odolný a kvalitní. Pro všechny tyto své vlastnosti je oblíbený už téměř 60 let. A jak se sektor zahradního nábytku vypořádává se současnou ekonomickou krizí? Zástupce firmy KETTLER Martin Homolka k tomu říká: „Díky finanční krizi se hodně lidí rozhodlo zkrátit svou zahraniční letní dovolenou anebo ji rovnou strávit v domácím prostředí – a k tomu neodmyslitelně patří i posezení na zahradě nebo terase. Místo dovolené u moře lidé chtějí relaxovat v příjemném prostředí zahrady, a proto jich stále více vyhledává kvalitní zahradní nábytek v designu, který přesně odpovídá jejich představě dokonalé zahrady. A začínají se mnohem více ptát, jak dlouho jim jejich nábytek za investovanou částku vydrží a jak moc se o něj budou muset starat. My jim nabízíme kvalitní bezúdržbový nábytek, se kterým se během své dovolené mohou oddávat opravdu pouze oddechu.“

 

 

 

Zahradní nábytek


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl