Zahradní krb s grilem se může stát ozdobou každé zahrady

Zahradní krb s grilem se může stát ozdobou každé zahrady

Kategorie: ZAHRADA

Zahradní krby jsou vizuálně zajímavými pomocníky pro přípravu pokrmů. Pokud aktuálně uvažujete o nákupu takového zařízení, jistě vám přijde vhod několik rad a tipů.



Krby se mohou stát ozdobou každé zahrady

Pomalu, ale jistě se začíná blížit jaro a stále to vypadá, že bude i v tomto období společenský život omezen. Proto je pro zachování psychického zdraví důležité, abyste se i doma dokázali dobře zabavit, a to třeba na zahradě. S příchodem teplejších měsíců se blíží sezóna grilování, nicméně pořídit si nemusíte pouze gril, ale také zahradní krb, který vám pomůže připravit nejen výtečné pokrmy, ale zároveň se jedná o výrazný estetický prvek. Navíc se dá aktuálně poměrně snadno objevit sleva na nákup krbů, takže nebudete muset počítat s výraznými finančními náklady.

Na co se zaměřit při výběru krbu na zahradu

Zahradní krby sice můžete sehnat za pár tisíc, ale to především menší a obvykle méně kvalitní kusy. Větší grily na zahradu, které jsou kvalitní a vizuálně zajímavé, už bývají dražší. Některé mohou dokonce stát i desítky tisíc korun, ačkoli samozřejmě nechceme tvrdit, že nutně musíte utratit tolik. V každém případě byste při výběru vhodného zařízení neměli nechat nic náhodě. Pokud tedy uvažujete o jeho nákupu, měli byste si zodpovědět několik otázek.

gril

  • Kam krb postavit? Na tuto otázku si odpovězte, ještě než se zaměříte na konkrétní zařízení. Nejenže by měl krb do zahrady zapadnout, ale zároveň by neměl být postaven příliš blízko hořlavých materiálů a ani sousedé nebudou rádi, půjde-li jim často kouř do oken.
  • Jaký zvolit materiál? Obvykle jsou ze žáruvzdorného betonu, jenž může mít různé povrchové úpravy. Tato zařízení bývají i cenově dostupná, což platí i pro krby z litiny či oceli. Naopak dražší jsou luxusnější varianty, jež mohou být z terakotové hlíny nebo obložené přírodním kamenem.
  • K čemu budu krb používat? Lze si pořídit produkty, na nichž nelze ani grilovat. Jedná se tak vlastně jen o ohniště, které navozuje příjemnou atmosféru. Na druhou stranu existují i krby, které zaujmou milovníky uzených dobrot, neboť disponují udírnou (douzovací střechou).
  • Jaké by měly být rozměry? To závisí nejen na tom, kam chcete krb umístit, ale také na tom, jak moc chcete, aby byla příprava pokrmů komfortní. Výška umístění ohniště a pracovního prostoru totiž může, ale také nemusí zajistit dostatečné pohodlí při grilování.
  • Jaké si pořídit doplňky? Krb by měl mít vyjímatelný popelník, jenž zajišťuje jednoduchou údržbu. Pořídit si navíc můžete i vysavače popelu, takže údržba může být opravdu snadná. Zakoupit byste si ale především měli nerezový grilovací rošt a kvalitní grilovací jehlu.

Několik užitečných rad a tipů na závěr

Pokud si krb na zahradu pořídíte, měli byste vědět, že je ideální zatápět pomalu. Materiál se tak postupně vysuší a nemohou vzniknout trhliny. Na druhou stranu, i pokud se taková trhlina objeví, obvykle nemá vliv na funkci a bezpečnost. Pokud se ptáte, čím v krbu topit, pak odpovědí je dřevo a dřevěné uhlí. Jiné materiály nepoužívejte a vhodné není používat ani benzín nebo líh. V současné době se prodávají rozličné podpalovače, které vám pomohou rozdělat pořádný oheň.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl