Zahrada plná hraček pro dětskou zábavu

Zahrada plná hraček pro dětskou zábavu

Kategorie: ZAHRADA

Zabavit děti je dnes obtížný úkol. Často slyšíme pro nás nepochopitelnou větu „Já nevím, co mám dělat.“



Od malička znají televizi, pohádky hrané a kreslené. Jednotlivé televizní kanály se předhání, jak malé ratolesti od útlého věku zaujmout 24 hodin denně. Už předškoláci zvládají základní obsluhu počítače. Jednoduché počítačové hry běží na tabletech, mobilní telefony pro ně nejsou neznámou. Jestliže chceme, aby se děti zajímaly o aktivní pohyb a naučili se hrát si venku i se svými kamarády, upravme jim zahradu. Vždyť sedět doma ve virtuálním světě nikomu neprospívá. Proto investujme do pískoviště, skluzavky nebo houpaček. Děti si je oblíbí a budou na zahradu chodit častěji.

Pískoviště pro děti, které rády budují a staví

Na pískovišti si rády hrají všechny děti. Budují od jednoduchých báboviček až po hrady z písku, s těmi jim mohou pomoci i rodiče. Tím se upevňuje vzájemná společná vazba rodiny. Kluci a holčičky se tu učí kreativitě, představivosti a stavby je baví. Moderní pískoviště jsou vybaveny sedáky a lavicemi, děti tak neprochladnou na zemi při sezení ve vlhkém písku. Pískoviště se vyrábí z nezávadných materiálů, které jsou odolné vůči povětrnostním vlivům. Často k nim patří i ochranný kryt, ten je důležitý pro zdraví vašich ratolestí. Znečištěný písek už u dětí zavinil řadu zdravotních problémů.

Zahrada plná hraček pro dětskou zábavu

Houpačky domů i ven

Houpačky mají rádi jak malí, tak velcí. Nejsou finančně náročné. Dají se připevnit venku na strom, na speciální konstrukci nebo i doma k pevným zárubním. Houpačky ze dřeva by měly být kvalitní a pevné, aby nedošlo k jejich poškození a u dítěte k úrazu. Plastové houpačky různých tvarů a barev jsou na trhu běžně k dostání. Jen pozorně překontrolujte nosnost, zda se na ní může posadit starší sourozenec nebo babička. Houpačky se buď zavěsí, nebo stojí samostatně a ukotví se do země.

Krásně barevné skluzavky

Skluzavky se vyrábí z recyklovaných plastů, jsou pevné a vesele barevné. Barvy hned tak nevyblednou a údržba je jednoduchá. Jestli chcete udělat svým dětem radost, pořiďte jim skluzavku s přípojkou na vodu. V parném létě s ní zažijí spoustu legrace.

Skákací hrady u vás doma

Kdo by nechtěl mít na zahradě obrovský nafukovací skákací hrad? Děti jej znají z různých veřejných akcí. Vejde se do něj několik kluků a holek a skákají, skákají, skákají. Pro váš dům a zahradu se dají pořídit i menší varianty skákacích hradů. Děti si s ním mohou hrát venku, ale jsou i varianty vhodné do interiérů. Skákací hrady se vyrábí v mnoha podobách. Například se skluzavkou, basketbalovým košem a horolezeckou stěnou – kdo by je nechtěl?

Zahrada plná hraček pro dětskou zábavu
Foto zdroj: skluzavky.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Hračky na zahradu - Autor: Kamila 26. 3. 2018

     



bydleti.cz


Životní styl