Zahrada není jen dřina

Zahrada není jen dřina

Kategorie: ZAHRADA

Zahrada není jen dřina, ale především místo pro odpočinek: Udělejte z té své zahrady opravdové romantické zákoutí.



zahradní-nábytek-Classic.jpgJen co se letos poprvé objevilo sluníčko a teploty se vyšplhaly nad bod mrazu, už můžeme číst o tom, jak nejlépe připravit zahradu na nadcházející sezónu. Je třeba shrabat listí, zkypřit záhony, prostříhat stromy a další „bezpodmínečně nutné“ jarní práce. Ne každý však chce dřinu v práci vyměnit za tu na zahradě, snad všichni ale mají chuť si jen tak posedět na prvních jarních paprscích a užít si klidu. Vždyť ten váš malý kousek přírody se o sebe umí postarat sám, a když mu necháte trochu volnosti, nabídne vám opravdu romantická zákoutí.

 

 

Současné trendy doslova uctívají divoké romantické zahrady plné idylických zákoutí jako stvořených pro snídaně v trávě a relaxaci. Ondřej Varga ze společnosti KETTLER říká: „Pracovní tempo se u nás v posledních letech výrazně zvýšilo. O to víc lidé hledají klid doma. Dříve si Češi chodili svou pracovní dobu spíše odsedět, dnes opravdu pracují. Potom chtějí doma logicky odpočívat. A zahrady jsou k relaxaci jako stvořené.“

 

Koutek jen pro mězahradní-nábytek-Laro-Natu.jpg

 

Existují způsoby, jak vytvořit upravenou, ale přitom romantickou zahradu s minimem vynaložené péče. Popínavé břečťany nebo psí víno vytvářejí jedinečnou rustikální atmosféru, zároveň jsou nenáročné a rychle rostou. Zakrátko tak můžete ze svého starého altánku vytvořit romantické místečko, kam si rádi zalezete s knížkou nebo jen sluchátky v uších. Zkuste se uvelebit na pohodlném lehátku ve stínu břečťanu ve svém oblíbeném koutku zahrady. Nebo doplňte lehátkem terasu, bude se na ní skvěle vyjímat. Není moc příjemnějších věcí než z domu vyjít ven a uvelebit se na slunečních paprscích. Lehátko je také téměř nezbytným doplňkem venkovního bazénu. Dejte ale pozor na výběr kvalitního materiálu, vlhkost u bazénu si žádá odolný nábytek.

 

Zahrada v bytě

 

police-na-kvetiny-008.jpgPokud jste spíše městský typ, ale rádi byste si užili přírody i ve svém bytě v centru a máte alespoň malý balkon nebo terasu, pak vám nic nebrání – fantazii se meze nekladou. Spoustou květináčů různých rozměrů a v různých výškách si na malém balkóně můžete vytvořit tu správnou umělou divočinu, která bude navozovat pravou romantickou atmosféru. Na vaši terasu nebo balkon se budou hodit nejen rozličné květináče, ale i koše a košíky s květinami a stojany na květináče. To všechno dá vaší květinové výzdobě pestrost a pocit správného romantického chaosu.

 

Nebojte se zdobit

 

Opravdové divy dokáží i na malém prostoru promyšlené dekorace. Stačí na stůl umístit čerstvě natrhané květiny ze zahrádky, prostřít ho ve veselých barvách a posezení na terase u letní svačiny získá mnohem chutnější rozměr.

 

 

Lavičky a vozíky – pohodlí nade vše

 zahradní-nábytek-Cosmo.jpg

Jako stvořené do ukrytého květinového zákoutí jsou lavičky. Nejenomže jsou praktické a pohodlné, ale v zelené kulise navozují pocit skutečného parku. Navíc se můžete na příjemně měkoučkých poduškách i pohodlně uvelebit a jen tak lenošit. Lavička tak může nahradit rozměrnější lehátka a zároveň je pohodlnější než zahradní židle. Máte na zahrádce jezírko? Pořiďte si k němu lavičku a pozorujte vodní hladinu čeřenou letním vánkem. Když si k ní na servírovací vozík položíte hrníček kávy a nějaký ten zákusek, pak vám na zahrádce už nemůže nic chybět. Servírovací vozíky jsou vůbec velmi šikovným doplňkem a způsobem, jak mít po ruce všechno, bez čeho se venku neobejdete. A když máte chuť na piknik v trávě, stačí jen doma naložit na vozík vše potřebné a odvézt ho na to nejromantičtější místo na zahrádce.

 zahradní-nábytek-Sena.jpg

 

Co by to ale bylo za relaxaci, kdybychom nemohli odpočívat v příjemné společnosti. Samozřejmě, někdy je člověk rád, že na něj nikdo nemluví a má svůj klid. Ale oddych ve dvou u skleničky dobrého vína, když na zahradu dopadají šikmé večerní paprsky, má také hodně do sebe.

 

 

A nemějte strach vzít ven i děti. Na čerstvém vzduchu se spolehlivě vyřádí a vy budete mít více času vychutnat letní večery ve dvou, až děti budou spát.

 

Zdroj fotografií: „KETTLER“.

 

 

 

 

Realizace zahrad


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl