Udírna a gril v jednom

Udírna a gril v jednom

Kategorie: ZAHRADA

Máte rádi zahradní oslavy? Rádi grilujete? A nebo máte rádi čerstvé uzeniny? Co tak mít vše dohromady v kombinaci grilu a udírny.

 

Udírna s grilem

Obrázek UdírnaUdírna s grilem v sobě spojila výhodně dva samostatné celky a to gril a udírnu. Obě části lze provozovat samostatně. Horký kouř z topeniště přichází ze strany do grilu a dále pak do udírny. Teplotu kouře lze regulovat dvojím způsobem. První stupeň regulace je na vstupu do topeniště a reguluje se jim množství přiváděného vzduchu druhým stupněm pak množství kouře v grilu a v udírně.

 

Do grilu je kouř přiváděn z boku pod grilované potraviny. Tuk  odkapává do spodní části grilu, kde odchází přes otvor mimo gril. Nedochází tak k zahoření tuku a tím k přepálení u grilování. Potraviny v průběhu grilování je potřeba nejen otáčet, ale i přemisťovat.

 

Jak gril, tak i udírna je ve spodní části opatřena výpustným otvorem. Vyjímatelné, podélně dělené rošty grilu a vyjímatelný stromeček udírny slouží k snadné údržbě zařízení.         

 

Pro zimní uskladnění, případně přepravu je možno zařízení demontovat do dvou částí. Jednu část tvoří topeniště, gril, podstava a druhou část udírna.

 

Popis jednotlivých částí udírny s grilem


a) Topeniště
Topeniště je vyrobeno z plechu tl. 3 mm, který zaručuje dostatečnou životnost. Pro snadnější přikládání lze celou horní část topeniště odklopit. Popel se snadno vybírá přes čelní dvířka. Do spodní části topeniště lze připevnit oje pro manipulaci mobilní udírny s grilem.

 

b) Gril
Gril je vyroben z plechu tl. 2 mm. Rošt je podélně rozdělen na dvě části pro snadné vyjmutí z grilu při jeho čištění.

 

c) Udírna
Udírna je vyrobena z plechu tl. 2 mm. Pro snadné zavěšení uzených potravin slouží otočný „stObrázek gril2romeček“, který je uchycen v podélné ose udírny. Případně uvolněné potraviny zachytí rošt z děrovaného plechu ve spodní části udírny. K měření teploty v udírně slouží teploměr, jehož stupnice je vyvedena na vnější obvodový plášť.

 

d) Podstava
Podstava je buď pevná nebo mobilní. Je zde prostor pro umístění paliva pro grilování či uzení.
Z hlediska provedení podstavy se udírny s grilem dělí na pevné  a mobilní. Udírny s mobilní podstavou jsou standardně vybaveny záchytnými nádobami na tuk.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 udirna a gril dohromady - Autor:  26. 2. 2012

     



bydleti.cz


Životní styl