Trendy v zahradním nábytku pro rok 2008

Trendy v zahradním nábytku pro rok 2008

Kategorie: ZAHRADA

Jaké jsou trendy v zahradním nábytku pro rok 2008? Stále oblíbenější jsou výplety. Léto 2008 bude ve znamení decentních barev. Prodej by se měl i nadále zvyšovat

zahradní-nábytek-Classic.jpgPředpovídat trendy na nastávající sezónu je vždy trochu věštění z křišťálové koule. Každoročně se o to pokouší i společnost KETTLER, přední světový výrobce zahradního nábytku, a díky svým bezmála 60letým zkušenostem v této oblasti bývají její předpovědi velmi přesné. I letos tak podle jejích zástupců poroste v České republice zájem o zahradní nábytek, léto se ponese spíše v decentních barvách, které nábytku dodávají luxusní vzhled, a cestu si k nám jako inspirace z jihu naleznou výplety, jejichž obliba už několik sezón pomalu, ale jistě roste.

 

„Už několik let to pozoruje asi každý. Byt bez terasy nebo balkónu je prakticky neprodejný, lidé chtějí mít i ve městě alespoň malé spojení s přírodou. U rodinných domků je pak zahrada v podstatě samozřejmostí. A protože životní úroveň lidí v České republice stoupá a zároveň jim přibývá práce, chtějí si na terase či zahrádce kvalitně odpočinout, a to v prostředí, které má úroveň. Už loni jsme zaznamenali velký nárůst zájmu o luxusní sestavy a předpokládáme, že letos bude tento trend pokračovat,“ říká Martin Homolka ze společnosti KETTLER.

 

Není obvyklé pořizovat si nábytek, který by měl sloužit mnoho let, ve výrazných, případně extravagantních barvách. Pro oživení slouží spíše podušky, které mohou hrát pestrou paletou barev a které je snadné měnit podle nálady. V sezóně 2008 budou však hrát roli spíše tlumenější barvy, a to i u podušek. „Není to samozřejmě žádný striktní módní diktát. Kdo má rád veselé barvy, určitě by si je měl užívat i na zahrádce. Jsem ale přesvědčen, že letos budou oblíbenější barvy decentní, žádné výstřelky. Takové barvy totiž působí luxusním dojmem a umožňují, aby se pozornost soustředila na design samotného nábytku, na jednotlivé detaily,“ popisuje Martin Homolka. Co se týče barevného provedení nábytku, kromě klasiky, jako jsou hnědá, černá nebo bílá, se začíná prosazovat například neobvyklá šampaňská metalíza, kterou KETTLER používá u exkuzivních sestav.

           

Výpletyzahradní-nábytek-Sena.jpg

 

Hvězdou sezóny 2008 by se měly stát výplety. Nábytek si díky výpletu zachovává přirozený vzhled, který u mnohých z nás vyvolává příjemné vzpomínky na poslední dovolenou u moře. Výplety se také velmi snadno udržují – nemusíte se o ně bát ani při té nejprudší letní bouřce a případné nečistoty stačí jen zlehka otřít nebo opláchnout proudem vody. A tím péče o nábytek končí. „Oproti přírodním materiálům, jako je například ratan, jsou syntetická vlákna naprosto odolná proti vlivům počasí,“ osvětluje další plus výpletů Martin Homolka.

 

Odolnost, přírodní vzhled a snadná údržba však nejsou jedinými důvody, proč se výplety stávají čím dál oblíbenějšími. „Zahradní nábytek by měl sloužit především k odpočinku a výplet je pro nerušenou relaxaci ideální materiál. Ve vyplétaných křeslech se příjemně sedí i bez podušek, vlákna se totiž na slunci nerozpálí, navíc jsou pružná, a to do té míry, aby se v nich pohodlně sedělo, ale zároveň s časem nedocházelo k jejich povolování,“ popisuje Martin Homolka. A kdo chce sedět opravdu měkce, může použít třeba sedák místo celé podušky. Syntetický materiál vláken umožňuje barevné varianty – milovníci přírodního vzhledu zvolí béžovou, kdo hledá něco avantgardního, dá přednost černé.

 

Výplety můžeme v nabídce výrobců zahradního nábytku nalézt nejčastěji v kombinaci s hliníkovou konstrukcí. Díky tomu odpadají starosti s korozí materiálu. Hliník je oblíbený také díky své lehkosti – výsledkem je lehoučký, ale přesto velmi stabilní zahradní nábytek.

 zahradní-nábytek-Sena-008.jpg

 

 

 

Sestava Sena: hliník / umělé vlákno

 

Příkladem takového nábytku je sestava Sena od společnosti KETTLER. Kombinace hliníku s černým výpletem vytváří efektní design, vybírat lze mezi polohovatelnými a pevnými křesílky, lehátkem, stoličkou a dvoumístnou lavicí.

 

 

 

 

zahradní-nábytek-camara-008.jpg

 

 

Sestava Camara: hliník / umělé vlákno

 

Pokud máte rádi přirozený vzhled nábytku, ale nechcete se vzdát výhod, které poskytují moderní materiály, mohla by vás Camara zaujmout. Ačkoliv její design působí velmi subtilně, je hliníková konstrukce opravdu stabilní a odolná. Výplet je tvořen speciálním vláknem, díky kterému odolává vlivům počasí, je ohebný a velmi pohodlný.

 

 

 

zahradní-nábytek-Atrium.jpg 

 

Sestava Atrium Lounge: Sunloom Plus / hliník

 

Slovo „lounge“ znamená v angličtině mimo jiné také lenošení a odpočinek. A není náhodou, že se sestava nábytku značky KETTLER, určená do interiérů či zimních zahrad, jmenuje Atrium Lounge. Všechny kusy této řady jsou totiž nižší, než je u nábytku obvyklé, a zaručují tak velmi pohodlnou relaxaci a posezení třeba u sklenky dobrého vína. Konstrukce je vyrobena z hliníku a „provázkový“ výplet Sunloom Plus je jednou z autorských technologií společnosti KETTLER.

 

 

 

 

 

 

zahradní-nábytek-Atrium-Detail.jpg

 Sunloom Plus

 

Technologickou novinku v nabídce společnosti KETTLER představuje od sezóny 2007 syntetické vlákno zvané Sunloom Plus. Vizuálně připomíná jemné provázky barvy mocca a do nábytku je vyplétáno ručně v úzkých pramenech. Návrh konstrukce počítá s každodenním používáním při zvýšené zátěži. Vlákno je zesíleno polyesterovým jádrem, které zajišťuje vysokou elasticitu a dlouhou životnost. Sunloom Plus se navíc velmi snadno udržuje a působí příjemně na dotek.

 zahradní-nábytek-detail-2.jpg

 

 

 

Hularo®

 

Pod značkou Hularo® se skrývá hodnotný výplet z vysoce kvalitních pásků umělého vlákna, který spojuje eleganci se špičkovým komfortem. Při náročné ruční práci se navzájem splétají pásky různých barev tak, aby vytvořily maximálně tvarově stabilní sedadlo a opěradlo. Toto mistrovské řemeslo je prováděno s velkou pečlivostí a přesností, za každým křeslem se tak skrývá více než 20 hodin pletařského umění. Hularo® se vyznačuje vynikajícími vlastnostmi. Výplet je odolný proti počasí a UV záření, stálobarevný, odolný proti roztržení, příjemný na omak a snadno udržovatelný. Měděné příměsi navíc ve slunečním svitu rozehrávají fascinující přehlídku barev, která podtrhuje dokonalost výpletu Hularo®.

 

Zdroj fotografií: „KETTLER“


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl