Snadný způsob pěstování rostlin doma

Snadný způsob pěstování rostlin doma

Kategorie: ZAHRADA

Po měsících izolace jsem se tento víkend socializoval a připojil se do fronty zahradničení. Jako někdo, kdo normálně navštěvuje školky nebo rostlinné obchody alespoň dvakrát týdně, bylo obrovskou úlevou se obklopit veškerou zelení.



Ale možná ještě více vzrušující bylo obrovské množství mladých lidí, kteří trpělivě čekali v řadě, aby získali do domova pokojové rostliny. Je hezká, že mladá generace objevuje radosti přírodního světa pomocí zahradničení. Takže, zde jsou mé nejlepší tipy pro ty, kteří začínají na svém dobrodružství ve velkých interiérech.

Kaktusy a sukulenty zažívají obrovský zájem a existuje jeden jednoduchý tip, který odstraní hlavní příčinu smrti a špatného zdraví. Umístěte rostlinu více než 1 m od okna. Přestože se sklo jeví jako průhledné, odfiltruje téměř všechny UVB paprsky. Pro každý metr, který jdete z okna, se může snížit na polovinu, pak znovu na polovinu.

Kapradiny jsou číslo jedna pokojová rostlina, které mi lidé říkají, že se snaží, aby rostli, a problém je téměř vždy jednoduchý: nedostatek vlhkosti – zejména stálá a stabilní úroveň vlhkosti, kterou tyto rostliny milují. Protože i ti nejlepší zahradníci mohou čas od času zapomenout, řešením je vybrat druhy, jako jsou ptačí kapradiny a staghorn kapradiny.

Maidenhair kapradiny jsou krásné, ale nejsou skvělou volbou pro úplné začátečníky, pokud nejste připraveni na výzvu a spoustu obětavosti.

Pokud jde o skleněné trend terária pro kvítka, tajemstvím je opravdu ignorovat vše, co jste viděli na internetu a nikdy v nich nesaďte kaktusy nebo sukulenty. Sklo vytváří uvnitř prostředí nízký dosah světla a vysokou vlhkost vzduchu, což je perfektní mikroklima pro rostliny z deštného pralesa, ale přesně naopak to, co obyvatelé pouště potřebují.

A co je nejdůležitější, nevzdávejte se. Jediným tajemstvím zelených rostlin je vytrvalost.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl