Pozvánka na podzimní výstavu Flora Olomouc 2017

Pozvánka na podzimní výstavu Flora Olomouc 2017

Kategorie: ZAHRADA

Motto 22. ročníku celonárodní výstavy ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků Flora Olomouc zní „Návrat ke kořenům“. Během 5. až 8. října se představí špičkové ovoce a zelenina spolu s krásnou výzdobou expozice v pavilonu A, bohatým programem a spoustou lákadel, včetně tradiční gastronomie a trhů na podzimní etapě Flora Olomouc.



Podzimní Flora opět představí nejlepší produkty tuzemských pěstitelů z řad členů Zelinářské unie Čech a Moravy a Ovocnářské unie ČR. Prohlédněte si vybarvená jablka a švestky, ale i rozmanitá kořenová zelenina, papriky, tykve, brambory a květiny od tuzemských zahrádkářů budou k vidění v pavilonu G. V rámci výstavy si vychutnáte burčák i vína a můžete využít bezplatného poradenství.

V pavilonu B se představí mimo jiné Český zahrádkářský svaz v roli hlavního organizátora mezinárodní přehlídky ovoce Europom, která se vůbec poprvé bude konat v České republice. Europom prezentuje národní pěstitele, jejichž sortiment se vymyká a dosud neměl šanci se z jakýchkoliv důvodů uplatnit v nabídce velkoobchodních a maloobchodních řetězců. Seznámíte se s procesem šlechtění, pěstování a zpracování ovoce a k ochutnávce budou fresh juicy, sušené plody, pálenky, mošty a další.

Podzimní Flora Olomouc 2017

Doprovodný program

Festival gastronomie a nápojů Olima doplní podzimní Floru s osvědčenými taháky v podobě Dnů moravských vín s řízenými degustacemi vedenými zkušenými someliéry, soutěže cukrářů a kuchařů Olima Cup.

Podzimní zahradnické trhy vás nalákají na široký výběr rostlin, výpěstků, semen, ale i hobby potřeb. Vychutnáte si všemožné dary přírody a děti si užijí skvělé atrakce. Doprovodný program poslední letošní zelené Flory se bude odehrávat hned na dvou pódiích – vedle pavilonu A a na scéně Samba naproti palmovému skleníku.

Rozkvetlé památky v Olomouci

Během podzimní etapy zahradnické výstavy Flora Olomouc opět nazdobí přední floristé velkolepé architektonické památky květinovým aranžmá. Díky projektu Rozkvetlé památky si můžete během výstavy i pět ní po ní vychutnat svěžest květin v kostele sv. Mořice, sv. Michala, Panny Marie Sněžné, Zvěstování Panny Marie (kapucínský kostel) a také v kapli sv. Jana Sarkandra.

Rozkvetlé památky

Brány podzimní Flory budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin, v neděli do 17 hodin. Plné vstupné na výstavu činí 140 Kč a v předprodeji 120 Kč. Důchodci a studenti zaplatí 80 Kč a děti do 15 let 30 Kč. Další informace a vstupenky jsou na oficiálních stránkách výstavy Flora Olomouc podzim 2017.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl