Letní krásy ve Flora Olomouc

Letní krásy ve Flora Olomouc

Kategorie: ZAHRADA

Mezinárodní květinová výstava a zahradnický veletrh Flora Olomouc nabídne letos mezi 17. a 20. srpnem oslnivou přehlídku Vyznání růžím, unikátní výstavu terakotové armády prvního čínského císaře i bohatý doprovodný program zejména pro mladší návštěvníky. Máte se na co těšit. 



„Návštěvníci se tak na naší výstavě opět pokochají krásami letní přírody, ale zároveň si mohou odnést i řadu nových poznatků a vědomostí,“ konstatoval ředitel Flora Olomouc Jiří Uhlíř. V hlavní hale výstaviště A se představí dvě témata – Setkání v Rajské zahradě a Léčivá síla stromů. Setkáte se se Sdružením pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin, které představí domácí i cizokrajné druhy léčivek.

Flora Olomouc

Ústředním tématem pavilonu B na letní Floře bude expozice okrasných dřevin a v pavilonu C se můžete potěšit společnou expozicí Českého zahrádkářského svazu na téma nejedlé a jedlé plevele. Jako každý rok si prohlédnete stovky květin i tradiční či méně známé druhy zeleniny a ovoce. Po celou dobu se můžete ptát na vše, co vás zajímá o rostlinách v bezplatné poradně.

Výstavu Flora Olomouc doplní Letní zahradnické trhy, ve které si budete moci vybrat z pestré nabídky květin, zahradnických pomůcek a hobby potřeb.

"Osmý div světa" v Olomouci

Během celé výstavu a pak až do 24. září 2017 můžete nahlédnout do hrobky prvního čínského císaře Čchin Š'-chuang-ti, který dokázal sjednotit Čínu a ukončil tak období chaosu mezi všemi čínskými státy. Unikátní putovní výstava zavítá do pavilonu G na výstavišti Flora Olomouc. Nenechte si ujít terakotovou armádu, která je označování jako „osmý div světa“ s propracovanými replikami hliněných soch vojánů a koní v životní velikosti. Během květinové výstavy budou mít návštěvníci výhodu – výstavu i terakotovou armádu si vychutnají za jediné vstupné.

Terakotová armáda

 

Doprovodný program

V průběhu letní květinové výstavy si Olomouc připomíná 150 let od obnovení Rudolfovy aleje po prusko-rakouské válce, které je věnovaná expozice v pavilonu H. Nezapomeňte se zastavit také v aleji, kde se představí desítky veteránů a motocyklů v rámci vzpomínkového setkání IV. Svatokopecký okruh.
Pro děti i dospělé je připraven bohatý doprovodný program na scéně Samby s úspěšnými účastníky talentové soutěže z Hollywoodu World Championships of Performing Arst. Představí se zpěvačka Katie Kei, saxofonista Jiří Kovář ale i finalista Superstar Martin Šafařík. Populární Receptář s vystoupením Karla Kahovce či Daniely Šinkorové, ale i besedy, soutěže, ochutnávky a recepty nebudou chybět ani letos. V neděli bude Samba patřit dechovým hudbám, módním přehlídkám a barmanským show.

Tip pro vás!

Na letní Floru se vydejte opět vlakem Českých drah. Na výstavu se lze z kteréhokoliv místa v ČR dostat na zpáteční jízdenku s 50% slevou na zvýhodněnou jízdenku VLAK+ Flora. Aby byla jízdenka Vlak+ uznána i na zpáteční cestu, označíte si ji razítkem Českých drah ve foyer pavilonu A.

Vstupné na letní Floru Olomouc platí současně pro výstavu i zahradnické trhy včetně vstupu do sbírkových skleníků a botanických zahrad VFO a UP Olomouc, stejně jako na terakotovou armádu. 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl