Kustovnice čínská

Kustovnice čínská

Kategorie: ZAHRADA

prednisolon kur

prednisolon

Netradiční ovoce z vlastní zahrádky?. Pokud přemýšlíte, jaké ovoce si na zahrádku přidat k tradičnímu angreštu, rybízu či malinám, zkuste se inspirovat některými méně obvyklými druhy ovocných dřevin.



Ač jsou tyto rostliny mnohdy původem z dalekých krajin, mohou se stát ozdobou vaší zahrady a především chutným zdrojem vitamínů. Zvolit si můžete například kustovnici čínskou nebo mišpuli německou. Širokou nabídku dalších netradičních druhů ovocných dřevin naleznete v zahradních centrech Bauhaus, kde vám odborníci zároveň poradí, která z nich je nejvhodnější pro vaše potřeby a podmínky.

Kustovnice čínská

Kustovnice čínská

Kustovnice čínská (Lycium Barbarum) je opadavý keř pocházející, jak název napovídá, z Asie. Její 1–2 cm dlouhé červeno-oranžové plody, bobule, mající nasládlou chuť jsou výjimečné vysokou koncentrací vitamínu, stopových prvků, minerálů a aminokyselin. Plody dozrávají zpravidla od srpna do října a objevují se 2 – 3 roky po výsadbě. Konzumovat je můžete přímo z keříku nebo sušené. Lze je také běžně využít v kuchyni, ať už v podobě šťávy či čaje nebo k přípravě dezertů, salátů a řady pokrmů. Kustovnice je mrazuvzdorná. Na zahradě jí ale bude dobře na spíše teplém a slunném místě. Počítejte s tím, že její výška může poměrně snadno přesáhnout 2 metry. Kustovnice má dlouhé převislé větvě, ale je možné ji prořezáváním upravit s ohledem na prostor kolem ní.

Kustovnici si můžete vypěstovat sami, pořídit si ale lze i již předpěstované rostliny, které je od jara do podzimu vhodné přesadit do zahrady. Pokud v zahradním centru Bauhaus pořídíte 40 – 60 cm vysoké rostliny kustovnice můžete plody očekávat do 2 let.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům

Kustovnice čínská (Lycium Barbarum)
Kustovnice čínská


Vaše názory

 Kustovnice - Autor:  4. 5. 2011

     



bydleti.cz


Životní styl