Jaký typ plotu zvolit pro vaši zahradu

Jaký typ plotu zvolit pro vaši zahradu

Kategorie: ZAHRADA

Ať již chcete zabránit nezvaným návštěvám sousedových zvířat nebo se ukrýt před zvědavými pohledy kolemjdoucích, je na čase pořídit si nový plot.



„Nejnovějším trendem v oblasti ohraničení pozemků jsou takzvané WPC ploty, tedy ploty z umělého dřeva, které jsou moderní, trvanlivé a nenáročné na údržbu,“ radí Helena Ševčíková, marketingová ředitelka Hornbachu. WPC (Wood Plastic Composite) je materiál, který obsahuje různý podíl dřeva (dřevěných vláken či dřevěné moučky) a polymerů, a tak je mimořádně trvanlivý a odolný vůči vlivům počasí. WPC ploty se vyznačují pravidelným povrchem a díky nepatrným změnám barevné struktury působí podstatně přirozenějším dojmem než čistě plastové ploty. Speciální složení umělé hmoty a dřeva zabraňuje vzniku trhlin a tříštění materiálu. Dalšími výhodami jsou jeho úplná recyklovatelnost a bezúdržbovost.

Kromě WTC materiálu jsou bezúdržbové také plastové ploty. I na zahradě lze využít přednosti kvalitních plastových materiálů, které se již dlouho uplatňují například v oblasti instalace oken. Plastové plotové prvky s dokonalými ochrannými vlastnostmi se vyznačují mimořádnou trvanlivostí a stabilitou vůči vlivům počasí. Navíc díky dlouhé životnosti a věrné imitaci dřeva se plastové prvky v zahradě těší stále větší oblibě, protože jsou nenáročné na údržbu. Kromě již uvedených vlastností lze plastové ploty také dokonale barevně sladit s okny, dveřmi, vraty a jinými prvky v zahradě.

Montáž plotu

Dřevěné ploty jsou přírodního původu, a proto mohou vykazovat drobné odchylky ve zbarvení a musí se pravidelně ošetřovat ochrannými nátěry. I přesto patří dřevo k nejoblíbenějším materiálům současnosti. Prvky dřevěných plotů Hornbach se vyrábějí ze strukturovaných a hladce hoblovaných profilů, jsou tepelně zpracované či tlakově impregnované bez obsahu chromu, a tím i ekologicky více chráněné proti napadení plísněmi a povětrnostním vlivům. Návratem k přírodě jsou také proutěné a bambusové ploty, které se také vyrábějí z přírodního materiálu, jakým je vrba a bambus, a jsou ideální k umístění na terasy nebo jako dekorativní prvek v zahradě.

Drátěné a kovové ploty nebyly v minulosti považovány za příliš dekorativní. V současné době jsou však vyráběny moderní nadčasové kovové a drátěné ploty v nejrůznějších designech a provedeních tak, aby si mohl každý vybrat model podle svého vlastního vkusu. Navíc jsou tyto ploty cenově výhodnější v porovnání s jinými plotovými systémy a málo náročné na údržbu.

„Tvar, výška a šířka ohraničení pozemku podléhá místním předpisům, které lze zjistit u příslušného stavebního úřadu. Pokud si nejste jistí, jaký plot se hodí právě po váš projekt, zeptejte se nás v Hornbachu“, dodává Helena Ševčíková.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl