Jak pěstovat melouny

Jak pěstovat melouny

Kategorie: ZAHRADA

Víte jak pěstovat melouny? I ve studenějších podmínkách to jde. Co třeba zkusit vypěstovat melouny na vysokých záhonech.



Mje vlastně taková dýně. A podobně s i pěstuje. Nejčastěji se v podmínkách ČR pěstuje ve sklenících, nebo na vysokých záhonech.

Jak pěstovat melouny

Melouny na vysokých záhonech

Vysoký záhon je pro meloun výhoda. Díky uzrávání koňského hnoje, kterým je naplněn, má teplotu vyšší cca o 8 °C. A meloun má rád teplo. Ať již máte běžný záhon, nebo vysoký záhon, ideální je podložit jej černou netkanou textilií. S melounem již nelze hýbat. Rostlina je velmi křehká, snadno se zlomí oddenek. Je - li na netkané textilií, nemá problém s vlhkostí.

Meloun studenějších podmínkách

Jako základ úspěchu bych viděl, zvláště v našich studenějších podmínkách, včasnou výsadbu. Semínka bych doporučil sadit již koncem ledna. Vysoký záhon má vyšší teplo a více živin. Je tedy pro meloun výhodný.

Meloun moc nenapadá plíseň, ani slimáci. Chce jen teplo a živiny. Taky má rád vodu. Teplé léto roku 2015 bylo pro melouny velmi milé. Meloun má rád vodu, ale dokáže si ji zajistit. Kořeny může mít až 1,5 m hluboko. Meloun je zelenina, zatímco rajče je ovoce. Kvete jeden den. Ve sklenících je nutno opylovat květy štětečkem. Pro vzklíčení potřebuje teplotu + 22 °C, po růst alespoň 20 °C. Kvete na přelomu června a července. Za měsíc již má plody. Plody je dobré popsat si čísly, abychom věděli pořadí zrání. 

Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz

Související články:
Hnojení a Terra preta
Vysoké záhony. Jak na ně.
Vysoké záhony


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 80 dnů je doba melounu.  - Autor: Sýkora 5. 9. 2015
 Pěstování melounů není příliš složité - Autor: Sákašvili 5. 9. 2015

     



bydleti.cz


Životní styl