FLORA OLOMOUC 2011

FLORA OLOMOUC 2011

Kategorie: ZAHRADA

fluoxetine and alcohol vomiting

fluoxetine and alcohol nhs read

Výstaviště Flora Olomouc bude od 28. dubna do 1. května 2011 patřit jarní etapě zahradnické výstavy FLORA OLOMOUC tradičně doprovázené zahradnickými trhy.



Flora Olomouc - nejstarší květinová výstava

Pořadatelé slibují, že nabídka největší a nejstarší květinové výstavy v České republice - s tradicí od roku 1958 - bude i letos velmi pestrá.

Zahrada Hesperidek

Největší výstavní pavilon A bude tradičně vyhrazen hlavní expozici výstavy. Její tvůrce, proslulý zahradní architekt Ivar Otruba se tentokrát inspiroval řeckými bájemi a koncipoval ji jako zlatou „zahradu Hesperidek“ s tisícovkami kusů okrasných výpěstků domácích i zahraničních pěstitelů. Velkou květinovou expozici Svazu květinářů a floristů ČR doplní přehlídka pěstitelského umění Zahradnictví města Vídně, speciální přehlídka orchidejí Thajského království, tulipánů a hyacintů holandských pěstitelů a polská expozice jarních výpěstků. Je na co se těšit.

FLORA OLOMOUC 2011

Aranžování květin

Na galerii pavilonu A budou moci návštěvníci obdivovat exponáty floristické soutěže v aranžování květin, letos na muzikálové téma „V hlavní roli:Klobouk“, a také záplavu balkonovek, cibulovin, jarních trvalek, skalniček, či vodních rostlin v expozici Českého zahrádkářského svazu. V té nebude chybět ani vyhledávaná bezplatná zahrádkářská poradna.

Japonská zahrada

Pavilon E bude lákadlem pro  „japonskou zahradu“ s unikátními exponáty z Musea bonsají ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Velmi vzácné bonsaje z Japonska, Koreje i Číny ( přes  250 let staré) - doplní vystavovatelé zvláštními přírodními kameny „suiseki“, vodními plochami a drobnou zahradní architekturou. V pavilonu bude rovněž „bonzajová“ poradna s ukázkami tvarování bonsají.

Hortifarm

Pavilony G, H a volné plochy budou patřit veletrhu drobné zahradní mechanizace Hortifarm a Jarním zahradnickým trhům s nabídkou květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, zahradnických, či kutilských pomůcek a potřeb.

Sbírkové skleníky

Volně přístupné budou návštěvníkům i sbírkové skleníky výstaviště s exotickou květenou, botanická zahrada Univerzity Palackého a botanická zahrada výstaviště v Bezručových sadech se zajímavými rostlinnými exponáty. Těšit se mohou rovněž na zábavný doprovodný program s dobrou muzikou a soutěžemi.
 

Soutěžit o vstupenky zdarma můžete zde


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl