Elektrické neviditelné ploty pro vaše psy

Elektrické neviditelné ploty pro vaše psy

Kategorie: ZAHRADA

Jak uhlídat venku psa, když nemáme okolo domu plot? Nabízí se elegantní řešení - elektrický neviditelný plot.

Dnes má pejska téměř každá rodina vlastnící rodinný dům nebo usedlost. Pes je náš nepostradatelný kamarád, ale také hlídač a společník při vycházkách přírodou.

 

Problém nastává, pokud ho potřebujeme nechat samotného v okolí domu a nemáme svůj pozemek obehnaný pevným a patřičně vysokým plotem. Mnohdy ani to nestačí. Pokud nastane doba hárání, psi jsou velice vynalézaví a při snaze proniknout za svými „partnery“ hliníkové ploty rozkoušou, ocelové ploty a dřevěné ohrady podhrabou …

 

Moderní elektronika ale přináší poměrně elegantní řešení – elektrické neviditelné ploty

 

neviditelne-ploty-008.jpg

 

Co to znamená?

 

Po obvodu vašeho pozemku nebo v prostoru, který požadujete vytyčit pro volný pohyb vašeho psa se umístí izolovaný anténní drát a okruh se uzavře napojením na elektronické zařízení – generátor. Ten je zapojen přes napájecí adaptér do běžné elektrické sítě na 220 V. Pes dostane obojek s elektronikou, která má dva kovové vývody dotýkající se jeho krku. Pokud se pejsek přiblíží k anténnímu drátu, který vytyčuje jeho prostor, ozve se zvukový signál. Pokud pokračuje do jeho blízkosti, dostane korekční elektrický impuls. Pes je učenlivý a velice rychle se naučí pohybovat ve vymezeném prostoru.

 

neviditelne-ploty-008a.jpgVytyčený prostor může mít různý tvar. Anténní izolovaný drát lze umístit na stávající plot do výšky cca 30 cm, na zídku nebo do živého plotu. Může být i do 5 cm pod zemí a lze s ním i vymezit prostor ve středu zahrady, který je pro něj zakázaný. Překroucením anténního drátu docílíte vyrušení signálu mezi anténním drátem a obojkem, stejně tak jeho zakopáním 10 cm a více pod zem. Tím se řeší vstupní brány a branky a napojení generátoru na el. síť, pokud je dům uprostřed zahrady.

 

Na obrázcích vidíte různé možnosti jeho instalace.

 

Po Vaší zahradě se může samozřejmě pohybovat libovolný počet psů různých plemen. Každý pejsek může mít elektronický obojek nastavený na hodnoty odpovídající jeho velikosti.

 neviditelne-ploty-008b.jpg

Výrobce

 

Elektrické neviditelné ploty se vyrábějí i v České republice pod názvem D-FENCE a český výrobce garantuje rychlý servis a záruku 24 měsíců.

Typ d-fence 101 je vhodný pro ploty o celkové délce do 300 metrů.

Typ d-fence 1001 můžete použít až do délky plotu 1 200 metrů.

 

Cena neviditelných plotů pro psy

 

Sada obsahující generátor, 1 obojek, baterie a 100 m anténního drátu se pohybuje kolem 5 000,- Kč vč. DPH, což je mnohdy levnější, než budovat odolné „opevnění“.

 

Slevy 5 % jsme například našli na www.jaknakupovat.cz

 

Elektrické neviditelné ploty pro psy


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Elektrické neviditelné ploty p - Autor: jiří 10. 2. 2009
 Elektrické neviditelné ploty p - Autor: jou 10. 2. 2009
 Elektrické neviditelné ploty p - Autor: redakce 10. 2. 2009
 Elektrické neviditelné ploty p - Autor: orel 10. 2. 2009

     



bydleti.cz


Životní styl