BIO HNOJIVA

BIO HNOJIVA

Kategorie: ZAHRADA

Máte rádi šťavnatá a čerstvá rajčata? Ty ze supermarketu sice vypadají hezky na pohled, určitě se ale shodneme, že chuť i vůni domácích rajčat nic nepřekoná. Chcete si pochutnávat na té nejlepší zelenině a ovoci? Vsaďte na bio hnojiva. Odměnou vám budou vynikající voňavé plodiny, které jste si navíc sami vypěstovali.



Hnůj, kompost, guáno, fish mix či žížalí trus. Bio hnojiv je nepřeberné množství a jejich používání s sebou nese velké množství výhod. Ta hlavní je, že bio hnojivo je složeno z přírodních organických látek a nenajdete v něm žádnou škodlivou chemii, která by vaší zelenině a ovoci ubírala na chuti. Návrat k přírodě je v posledních letech na vzestupu a přírodní hnojiva a substráty jsou tak stále oblíbenější. Bio metody oceníte zejména při venkovním pěstování. Máte-li tedy zahrádku, vyzkoušejte to sami a zapravte na ni koňský hnůj, ptačí trus nebo guáno. Při používání slepičího nebo ptačího trusu se ale vyhněte jedné ze zásadních chyb a nikdy nepoužívejte trus čerstvý, je potřeba ho vždy nechat zkvasit. Použít můžete také popel ze spáleného dřeva, který je díky vysokému podílu draslíku důležitý pro tvorbu květů a plodů.

bio hnojiva

Nemáte vlastní záhonky? Pokud se i tak nechcete po domácku vypěstovaných plodin vzdát, můžete si menší zahrádku založit klidně i na balkoně, terase anebo v truhlících za oknem. Koňský trus by se vám na taková místa dopravoval obtížně, ale nezoufejte a sáhněte po balených přírodních hnojivech nebo hnoji granulovaném, který seženete v každém lepším zahradnictví či e-shopu s potřebami pro pěstování.

Žádná chemie, dlouhodobé působení díky postupnému uvolňování živin, malé riziko vzniku toxických chemikálií a hlavně výrazně sladší chuť plodin. To jsou nejdůležitější výhody používání bio hnojiv. Vyzkoušejte je taky a těšte se na výborné plody z vlastní zahrádky.

Autor článku: Speciální Zahradnictví


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl