Bazén na celý život

Bazén na celý život

Kategorie: ZAHRADA

Máte-li už po krk zkaleného rybníka a přeplněných, nabízí se ideální řešení: vlastní bazén. Malý vodní ráj hned za domem není už v dnešní době otázkou luxusu.

stavba bazenu 2.jpgKvalitní zapuštěný bazén představuje pohodlí, které si v dnešní době může dovolit téměř každý, a to dokonce i na splátky. A co radíme my? Rozhodně správně vyhodnotit poměr cena – výkon. Většina lidí dnes považuje za rozhodující faktor při výběru peníze. My radíme kvalitu.

 

Správně zvolený typ bazénu bude zahradu  krášlit po několik generací

 

Zásadní vývoj prodělaly nejen stavební metody a technologie, změny se udály i v možnostech financování rodinných bazénů. Výstavbu venkovního bazénu není možné financovat ze stavebních úvěrů či hypoték na bydlení. „Třetím rokem máme v nabídce exkluzivní  možnost získání výhodného úvěru na výstavbu bazénu u společnosti Francfinance. Překvapivě však o službu není příliš velký zájem,“ říká Rudolf Pejša z firmy Desjoyaux. „Většina našich klientů však využívá možnost rozložené stavby a zároveň i platby bazénu.“

 

Stavba na klíč, jakékoli tvary a velikosti podle přání klienta

 

Když se řekne stavba zapuštěného betonového bazénu, děsí mnohé majitele představa, že jim po zahradě budou několik dnů jezdit bagry a těžká nákladní auta a další týdny se tady usadí zedníci. Naštěstí už skončilo období, kdy méně či více šikovní zedníci stavěli na zahradách betonové nádrže, s kterými si jejich majitelé užili více starostí než radostí. Železobetonový bazén nejvyšší kvality lze postavit moderní metodou ztraceného bednění za jeden až dva týdny s minimálními zásahy do okolí. Konstrukce z polypropylenových dílů je samonosná, takže umožňuje postavit bazén jakéhokoliv tvaru a velikosti a umístit ho i do svahu nebo na ne úplně stabilní podloží (písek, jíl). Druhý francouzský patent Jeana Desjoyaux – bezpotrubní filtrační jednotka, dovoluje provést kompletní stavbu bazénu do dvou týdnů.

 

Všemocné razítko stavebního úřadu

 

Zatím se však nezměnilo posuzování výstavby rodinných bazénů. Venkovní zapuštěný bazén o rozměru 16 m2 a více podléhá stavebnímu povolení. Takže například pro bazén obdélníkového tvaru, o rozměru 6 x 3m (18m2), je již třeba žádat o stavební povolení. Vyčerpávající jednávání s úředníky však můžete přenechat na jiných. „Každá renomovaná bazénová firma by vám měla dodat kompletní potřebnou dokumentaci a asistovat při žádosti o povolení,“ říká specialista na bazény Rudolf Pejša ze společnosti Desjoyaux.

 

Jak si vybrat firmustavba bazenu.jpg

 

Plánujete-li výstavbu bazénu porovnávejte užitné hodnoty, nechte si všechno vysvětlit, požadujte ukázku funkčního bazénu, který je v provozu již několik let a na základě těchto informací se rozhodujte. V neposlední řadě by vás měla zajímat doložitelná doporučení předešlých zákazníků a následný servis, který firma poskytuje. Určitou jistotou bývá dlouholeté renomé nadnárodních firem, které garantují certifikovanou kvalitu. V důsledku jistě také oceníte, pokud bude firma sídlit v blízkosti vašeho bydliště a ušetříte tak čas a vyhnete se případným komplikacím při nevyhnutelných konzultacích během přípravy, výstavby a provozu bazénu.

 

V současné době se v České republice specializuje na prodej a instalaci bazénů asi 270 firem. Na celém německém trhu jich však najdete „jen“ sedmdesát. I tato čísla mohou napovídat, jakým směrem se pravděpodobně bude nabídka bazénů u nás vyvíjet.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl