Zbrusu nová koupelna

Zbrusu nová koupelna

Kategorie: BYDLENÍ

České domovy se za posledních třicet let výrazně proměnily. Souvisí to se změnami životního stylu, dostupností nových materiálů a technologií, s moderními trendy i s dostupným financováním. Úplně největších změn se dočkaly koupelny. Dnes už to není malé tmavé místo, kde se člověk stěží otočí a kam se musí vejít ještě pračka.



Domácí lázně a relaxační centrum

V novostavbách rodinných domů najdeme moderní velkorysé koupelny, v nichž se odpočívá, cvičí, čte, nejsou to jen místa, kde se provádí denní hygiena. Záleží na obyvatelích domu, jak svou koupelnu vyřeší, co od ní očekávají. Důležitá je otázka, zda chce být celá rodina i v těch nejintimnějších chvílích pohromadě (např. ráno, když všichni vstávají a vypravují se do práce a do školy), nebo chce mít každý své soukromí. Dnešní domy a větší byty už mají velkou koupelnu, dvě (i tři) toalety a k tomu třeba ještě sprchový kout. To vše je dobré promyslet už před stavbou domu, později se koupelna přestavuje dost složitě.

Rekonstrukce staré koupelny

Ve starším domě nebo bytě je touha po nové koupelně jedním z nejčastějších důvodů k rekonstrukci. Tady je asi nejlepší povolat architekta, který může přijít se zajímavým řešením, na jaké by laik jen tak nepřišel. V drtivé většině případů je třeba získat pro koupelnu větší prostor, což bývá nejsložitější v bytech. Klasickým řešením bývá propojení koupelny s WC a posunutí příček o pár centimetrů. Pak přijde na řadu výběr a uspořádání vhodné sanitární techniky, která se dobře udržuje v čistotě.

Financování nové koupelny

Nejjednodušším způsobem, jak zafinancovat přestavbu koupelny, je využití úvěru na rekonstrukci od ČMSS. Kdo s Liškou spoří a již si svým spořením vytvořil nárok na řádný úvěr ze stavebního spoření, může rekonstrukci koupelny hradit tímto úvěrem. Kdo s Liškou spoří, ale ještě si nárok na řádný úvěr nevytvořil, může využít překlenovací úvěr. A zcela nový zájemce může u Lišky získat také svůj úvěr, dokonce bez počátečního jednorázového vkladu.

Zbrusu nová koupelna
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl