Žaluzie už dávno nejsou jen prostředkem ke stínění

Žaluzie už dávno nejsou jen prostředkem ke stínění

Kategorie: BYDLENÍ

Dnes je estetická stránka zastínění místností pro bydlení důležitým parametrem při jejich výběru.



Když v domácnosti dojde na stínění, čím dál více lidí již vyřadí z možností klasické horizontální žaluzie, které se ještě k tomu montují do prostoru mezi dvěma skly a i záclony se v mnoha případech zdají již okoukané a staromódní. Větší váha je přikládána estetické stránce a i nabídka žaluzií se tomu rychle přizpůsobuje. Nejlepší variantou, kterou většinou hledáme, je stínění společně s příjemným vzhledem, který doladí celou místnost. Poněvadž žaluzie pokrývají nezanedbatelný prostor v místnosti, může taková žaluzie ovlivnit celkový vzhled interiéru. Praktické aspekty jdou dnes skvěle skloubit s těmi užitečnými a my si teď ukážeme několik žaluzií, které nejen plní svůj účel, ale navíc dodají domácnost i jiným prostorám šmrnc…
A pořádný!

Vertikální žaluzie

Velkou výhodou vertikálních žaluzií je možnost zastínění opravdu velkých ploch. Maximální rozměry žaluzií je až 6 metrů šířky na 4 metry výšky. Velice snadno se montují, instalaci vertikálních žaluzií zvládne opravdu každý. Potřeba je pouze ruční vrtačka. Vertikální žaluzie vám nabízí možnost pustit uzdu své fantazii, protože jednotlivé látky si můžete zkombinovat dle své libosti. Můžete si zvolit nejen materiál, ale také barvu a to vám umožní vytvořit originální žaluzie na míru designu vašeho pokoje, kanceláře či veřejných prostor.

Čím dál oblíbenější možností v této sféře je zadat prodejci přesný motiv, který se ve výsledku zobrazí, pokud žaluzie upravíte do polohy stínění. Můžete si tak na žaluzie nechat promítnou logo své firmy a mít tak v kanceláři či jednacích místnostech praktickou prezentaci podniku. Samozřejmostí jsou i fotky vašich mazlíčků, rodiny, oblíbený citát nebo obrazy přírody, který vás bude doma těšit každý den, když kolem okna projdete.

Pokud využíváte půdní prostory se zkosenými okny, nebo jen máte v domácnosti atypická okna, nezoufejte! Není problém vytvořit žaluzie přímo na míru. Obchodníkovi stačí zaslat rozměry a záhy se dozvíte cenovou nabídku a vyjádření, zda lze vyhovět všem vašim požadavkům. Trendy i následné požadavky zákazníků se mění stále a obchodníci se rychle přizpůsobují.

Žaluzie už dávno nejsou jen prostředkem ke stínění

Horizontální žaluzie

Horizontální žaluzie v meziskelním provedení stále najdete v nabídce. Jejich další verzí jsou ale mnohem větší a kvůli vzhledu oblíbenější žaluzie, které jsou perfektním řešením na větší okna. V nabídce naleznete rozměry až 3,5 x 3 metry. Velmi decentní stínění v podobě horizontálních žaluzií nachází uplatnění i v prostorách administrativních budov. To, co na nich oceníte hned při první manipulaci, bude fakt, že se instalace obejde bez vrtání a opět ji zvládne každý zručnější člověk. U varianty horizontálních žaluzií bez vrtání jde zejména o žaluzie systém 25, které jsou opatřeny držáky pro přichycení na okenní křídlo.

Velmi příjemný celkový vzhled místnosti dodají hlavně žaluzie, jejichž lamely jsou vyrobeny v imitaci dřeva. Dřevěný styl přináší do místnosti klid a harmonii a hodí se do většiny interiéru, ať už jsou zařízeny v pastelových barvách nebo i v decentnějším stylu.

Žaluzie už dávno nejsou jen prostředkem ke stínění

Plissé žaluzie

Plissé žaluzie představují velmi elegantní formu stínění pomocí kvalitní látky, u které si opět můžete vybrat dle svého přání materiál, vzor i barvu a snadno tak sladit žaluzie s celkovým designem vašeho bydlení či jiného interiéru.

Zajímavosti tohoto typu žaluzie je možnost volby, zda chcete žaluzii stáhnout od shora dolů nebo naopak vytáhnout zespoda nahoru. Efektivně tak můžete zastínit jen tu část okna, kterým vám do místnosti proniká světlo, ale zároveň nezatemnit okno úplně a část denního světla propustit dovnitř. V nabídce můžete opět nalézt plissé žaluzie, které se instalují bez nutnosti vrtání, a o to je připevnění snazší.

Plissé žaluzie jsou také skvělou volbou, pokud chcete zastínit okno atypických rozměrů. Často se plissé žaluzie využívají na střešní okna, kde se vertikální ani horizontální žaluzie nehodí a nemuseli by plnit správně svou funkci.

Existuje také provedení plisse žaluzií Den a noc. U tohoto provedení je na plisse žaluzie vyrobena kombinace světlé propustné látky zajišťující mírné tlumení slunečních paprsků a druhé látky, která má silně zatemňující efekt díky kterému v noci místnost zcela zatemní a vy tak můžete nerušeně spát. Žaluzie, které jsou v těsné blízkosti okna, navíc po zatažení nezakryjí dekorace na okenním parapetu a jsou vám stále na očích.
Žaluzie už dávno nejsou jen prostředkem ke stínění


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl