Využijte možnost pořídit si rolety v rámci dotace Nová zelená úsporám - už jen do roku 2021

Využijte možnost pořídit si rolety v rámci dotace Nová zelená úsporám - už jen do roku 2021

Kategorie: BYDLENÍ

Poslední kolo dotací zaměřených na snížení energetické náročnosti budov a zvýšení úspor domácností vypsalo Ministerstvo životního prostředí v roce 2018.



Možnost podávat žádosti máte až do konce roku 2021 nebo do vyčerpání finančních prostředků. Ať už se tedy na zateplení domu teprve chystáte, pracujete na něm nebo už ho máte hotové, příliš dlouho s žádostí neváhejte. Poradíme vám, jak na to.

Získejte na zateplení až 550 tisíc

Pod programem Nová zelená úsporám najdete hned několik typů dotací. Na venkovní stínění můžete získat dotaci týkající se zateplení rodinných domů. Oficiálně ji najdete pod označením A - snižování energetické náročnosti budov. V rámci této dotace můžete žádat příspěvek na:

  • stínicí techniku - tedy venkovní rolety a screeny,
  • zateplení obvodových stěn, střechy, stropu a podlah,
  • výměnu oken a dveří,
  • odborný posudek a technický dozor,
  • zelené střechy,
  • využití tepla z odpadních vod.

Čím více těchto opatření zkombinujete, tím vyšší částku můžete získat. Vrátit se vám může až 50 % celkových výdajů, nejvýše však 550 000 Kč.

Kdo může žádat a jaké jsou podmínky žádosti

Pravidla dotace ukládají, že žádat může majitel nebo investor rodinného nebo bytového domu, a to jako fyzická i právnická osoba. Dotace týkající se snižování energetické náročnosti budov se vztahuje na stavby stojící na území České republiky, jejichž majitelé podali žádost o stavební povolení do 1. 7. 2007. Jediným způsobem, jak žádost podat je registrace a vyplnění online formuláře na stránkách programu Nová zelená úsporám. Dotací podpořené úpravy pak musíte dokončit do 24 měsíců od schválení dotace.

Venkovní rolety Minirol splňují podmínky dotace Nová zelená úsporám

Produkty značky Minirol se vyrábí ve Velké Bíteši a najdete je na oknech celé řady rodinných a bytových domů, veřejných institucí a firem po celé České republice i v zahraničí. Díky třem typům konstrukce si můžete rolety na okna pořídit již na opravený nebo hotový dům (rolety pro dodatečnou montáž), v průběhu rekonstrukce i při realizaci novostavby (zaomítací nebo nadokenní rolety).

Chcete zjistit více o produktech Minirol nebo dotaci na venkovní rolety? Pošlete dotaz nebo poptávku prostřednictvím oficiálního webu www.minirol.cz.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl