Vybíráme koberec do dětského pokoje: Na co si dát při tom pozor?

Vybíráme koberec do dětského pokoje: Na co si dát při tom pozor?

Kategorie: BYDLENÍ

Dětský pokoj je královstvím dětí. Zde si hrají i odpočívají, a proto by měl být prostor zařízený tak, aby v něm bylo dětem dobře. Svou důležitou roli sehrávají také dětské koberce. Proč tomu tak je?



Dětské koberce jsou příjemnou podlahovou krytinou

V řadě domácností je patrný ústup od používání koberců jako hlavní podlahové krytiny. Majitelé bytů a domů raději nechají vyniknout zajímavému vzhledu plovoucí podlahy nebo dlažby. Pravda ale je, že v dětském pokoji má koberec svá opodstatnění. Jednak se tolik nevíří prach při dětském dovádění, jednak místnost zútulňuje, tlumí hluk a zároveň funguje jako izolant chladu. Lépe se hraje na koberci než na holé podlaze.

Zajímavý design je rozhodující pro volbu dětského koberce

A když budou mít praktické dětské koberce zajímavý vzor, podpoří také fantazii dítěte. Oblíbené jsou zejména motivy autodráhy, zvířat či oblíbených pohádkových postav. Záleží i na výběru vhodné barvy, aby dobře ladila s ostatním vybavením. Není ale třeba se bát výraznějších vzorů, koberec klidně může být dominantou pokoje.

Dětský pokoj

Z jakého materiálu vybrat koberec

Při výběru koberce každého asi nejdříve zaujme jeho design a pak také materiál, který je velmi důležitý. Podle něho se odvíjí i cena. Přírodní materiály jsou pochopitelně dražší, ručně tkané patří pak ke špičce toho, co si člověk může do domácnosti pořídit. To se vlastně jedná už o malá umělecká díla, po kterých je pomalu škoda šlapat. Jestliže víte, že koberec bude ve vaší domácnosti hodně namáhaný, vybírejte ty z umělého vlákna. Jejich životnost možná není tak dlouhá jako u koberce z bavlny, hedvábí či vlny, ale zase nabízí užitné vlastnosti, které určitě oceníte. Je to zejména snadná údržba. Takový koberec stačí pravidelně vysávat a jednou za čas vyčistit, abyste ho udržovali v dobrém stavu.

Výběr koberce určitě nepodceňujte. V interiéru se stává poměrně výrazným prvkem.

Zdroj obrázku:
Pixel-Shot / Shutterstock.com


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl