Vodné stočné 500,- Kč za kubík? Do 10 let.

Vodné stočné 500,- Kč za kubík?  Do 10 let.

Kategorie: BYDLENÍ

Koncem ledna proběhla další konference studnařů a vrtařů. Nyní v Boleradicích. Informace na ní prezentované, jsou velmi zajímavé. Pokud stavíte dům, nebo budete rekonstruovat, mohou být pro Vás velmi cenné. Nebo pokud máte v rodině nemoci, alergie, ekzémy,…

baterie 1.jpgKdo dnes kupuje nejvíce moderních vysoce účinných filtrů – reverzních osmóz?

 

Je to  zajímavé. Bývalí straničtí funkcionáři a pracovníci z oblasti norem. Běžný občan je přesvědčen, že voda z kohoutku je pro něj velmi kvalitní. Je třeba pochválit vodárenské firmy. Dělají, co mohou.

 

Proč úpravnu vody do vašeho domu, bytu?

 

Je nabíledni, že nežijeme ve stejném životním prostředí, jako naši předkové. Ti mohli pít vodu z každé studánky. I když, obecně se vědělo, že ta a ta studánka je dobrá, jinde po napití vody bolí hlava a podobně.

 

Díky průmyslovému rozvoji došlo k zamoření životního prostředí. I když opomineme chemičky, kouř z továren taky voda spláchne do podzemních vod. Hodně podzemních vod obsahuje bakterie Coli. To zpravidla způsobují nekvalitní septiky. Můžeme ale chodit s otevřenýma očima. To jsou otěry z pneumatik, výfukových plynů apod. To vše voda spláchne. Kam? Do podzemí ( podzemních vod) do potoků, řek….

 

České normy:

 

Bohužel, české normy na pitnou vodu jsou např. Němcům k smíchu. V ČR se sleduje asi 49 prvků 1/měsíc, starostům se posílají výsledky 1 x / kvartál. V Německu se provádí rozbor 49 prvků každý druhý den.

 

Rakovina. Proč je ČR  na prvních místech ve světě ve výskytu rakoviny?

 

Média tvrdí, že je to nezdravou  stravou a špatným  životním stylem.  No jo, ale spousta potravin se dnes vozí z Německa. Potraviny tedy máme stejné. Není to spíše  kvalitou vody? Zatímco v ČR je norma dusičnanů 50 mg/l, v Německu jen 25 mg/l. Pokud zkoušeli účinky dusičnanů na potkanech, projevovaly se vysokým výskytem rakoviny a dalších nemocí.

 

Kolik stojí rozbor vody?

 

Pokud děláte kvalitní rozbor vody 135 prvků, je to v ceně 30 000 EUR. ( Takové rozbory mohou dělat např. velké vodárenské podniky).  Proto je mnohem výhodnější rozbory nedělat a používat molekulární filtraci. Máte jistotu kvality co pijete.

 

Kvalita vody Vás může opravdu překvapit. Jeden člověk vrtal studnu pod Tatrami. Běžný rozbor vody řekl – voda je OK. Známý mu ale řekl, udělej si rozbor vody na  kyanid. Rozbor byl v ceně 5000,- Kč. Výsledky velmi překvapující. Ve studni je malé množství kyanidu, které by majitele postupně trávilo. Voda se nehodí ani k zahradní zálivce, ani k mytí auta. Pokud použije kvalitní filtraci  na bázi vesmírných technologií, lze pít i vodu z takové studny. Proto je výhodnější nedělat rozbory, filtrovat.

 

Tři kohoutky v umývadle?

 

Pokus pečlivě sledujete filmy zahraniční provenience, nebo jezdíte do zahraničí, velmi často tam v kuchyňských linkách vidíte 3.  kohoutek.  Je to voda ze speciální molekulární úpravny vody.  Ta je umístěna pod dřezem, kontrolována na bázi mikropočítače a dochucována na přesné parametry vápníkem a hořčíkem na optimální parametry vhodné pro lidské zdraví.  Filtr na bázi molekulární technologie propouští jen čisté molekuly vody. Soli, bakterie a příměsi jsou od blány  odpuzovány.  Voda je dále ochráněna proti bakteriím UV zářením. To je perfektní dezinfekce bez chemie. Pro velké vodárenské podniky však nepoužitelná. Proto v Evropě  i  velké  nadnárodní vodárenské  společností  jsou  velkým prodejcem těchto koncových filtračních stanic pro byty a rodinné domky. Na nízké kvalitě vody z vodovodu je postaven boom balených vod. Zdá se ale, že nyní  končí boom balených vod. Dnes je požadavek na zdraví, na skutečnou kvalitu.

 

Růst ceny vodného a stočného :

 

Požadovaná kvalita české pitné vody tedy nedosahuje požadavkům evropských norem.  Je jasné, že dříve, nebo později se bude muset kvalita srovnat. Minulé vlády dojednaly výjimku asi 8 let. Několik odborníků se shodlo na tom, že aby se dobudoval systém vyhovujícím evropským nárokům na pitnou vodu, tato do 10 let zdraží voda  cca na 500,- Kč / kubík. Pro srovnání, dnes je asi 10 x levnější, i když, v některých krajích již  jen 5 x levnější. Zdražování vody,  vyvolané investicemi,  již začalo.

 

Cena za rozbor vody

 

Cena za rozbor vody pro Váš dům?  Můžeme k vám, kdekoliv v ČR a SR poslat analytika, který přímo u vás, ať již v domě, nebo bytě,  provede rozbor vody, popř. navrhne řešení. Cena cca 360,- Kč.

 

Než dělat stálé rozbory vody, je lépe vodu upravovat. Nejlépe molekulární technologií.  Vysoce účinně, spolehlivě, levně, bez chemie.  Pozor, ne každá filtrace  je ale určená na pitnou vodu, ne každá filtrace  na pitnou vodu je kvalitní.

 

Zdraví máte jen jedno. Voda se dnes stává velkým bussinessem. Energie, ( zemní plyn, elektřina) to jsou jen peníze. Voda to jsou peníze + zdraví. A zdraví to jsou peníze na druhou.

 

Tedy: voda  = peníze na druhou

 

Autor: Ing. Sýkora KODEK

zdroj: www.studnyvrty.cz

 

 

Související články:

Filtry na pitnou vodu, úpravny vody - část 1

Filtry na pitnou vodu, úpravny vody - část 2.
Filtry na pitnou vodu, úpravny vody - část 3.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Vodné stočné 500,- Kč za kubík - Autor: trek 29. 1. 2008
 Vodné stočné 500,- Kč za kubík - Autor: Občan 1. 2. 2008
 Vodné stočné 500,- Kč za kubík - Autor: Ing. Sýkora 1. 2. 2008
 Vodné stočné 500,- Kč za kubík - Autor: frank 1. 2. 2008

     



bydleti.cz


Životní styl