V roce 2016 bude v interiérech moderní okrově zlatá

V roce 2016 bude v interiérech moderní okrově zlatá

Kategorie: BYDLENÍ

Jak vypadá aktuální paleta trendů barev pro rok 2016. Dominovat bude především tlumená a sofistikované paleta, kterou naplňují jemné odstíny středních tónů. Top odstínem se podle odborníků stala okrově zlatá.



„Barevné trendy každoročně udává skupina mezinárodních odborníků z různých oborů – architektury, textilu, designu výrobků, grafiky nebo výzkumu. Během diskuze se nominuje množství trendů s jednou převažující myšlenkou, která zachycuje náladu ve společnosti. Výsledná paleta inspiruje nejen profesionály, ale především naše zákazníky,“ uvádí Martin Brodský, ze společnosti Dulux.

Moderní doba hledá inspiraci v minulosti

Lidská civilizace se nyní nachází v době, kdy se nedokáže vzdát moderních a digitálních technologií, ale zároveň čím dál větší inspiraci hledá v minulosti. Nacházíme výhodu jak v moderních inovacích, tak v tradicích našich předků. A to se projevuje i v trendech pro rok 2016. Dualita nyní vládne světu. A to se projevilo při volbě barvy roku 2016. Všechny klíčové trendy v sobě skrývají element zlata, proto odborníci vybrali jeden odstín, který nejlépe reprezentuje zlatý vliv barevných trendů pro aktuální rok.

I v letošním roce zůstávají dominantní teplé odstíny. Jasné barvy se ale vydaly novou, zajímavější cestou. Oranžová už nebude in, proto zkuste korálovou. Vyměňte taky žlutou za okrovou. Použijte temnou noční namísto blankytně modré. Nová paleta má tmavou a tajemnou podobu. Ale i tak pro uživatele zůstává přátelská.

Barva roku

Barva roku 2016 - okrově zlatá

Jako nejdůležitější barvu pro letošní rok odborníci značky Dulux zvolili do zlatova zbarvenou okrovou. Barva je dost světlá na to, aby přitahovala pozornost, ale zároveň ji lze nekonečně kombinovat s jinými odstíny. Jedná se o přirozený vývoj od měděné oranžové, která byla barvou předchozího roku.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 barvy v domácnosti - Autor: Teri 30. 8. 2016

     



bydleti.cz


Životní styl