Tipy pro kreativní využití úložných boxů a bedýnek nejen v interiéru

Tipy pro kreativní využití úložných boxů a bedýnek nejen v interiéru

Kategorie: BYDLENÍ

Našli jste na půdě staré bedýnky a přepravky nebo truhlu po prababičce? Nevyhazujte je! Dřevěné úložné krabice a dřevěné bedny představují nejen stylový doplněk do interiéru, ale navíc jsou praktické.



Vypadají dobře v domácnosti, ale i na zahradě, terase či balkonu, a jejich využití je nesmírně pestré, hodí se například k uskladnění zimního oblečení, hraček, knížek atd. Dnes se spolu podíváme na pár tipů, jak je doma kreativně využít.

boxy

Nebaví vás stále stejná nabídka v obchodech s bytovým vybavením a chtěli byste pro sebe něco originálního, a přitom neztratit všechny úspory? Vybavte si svůj domov nábytkem ze starých dřevěných úložných boxů a bedýnek, které už máte doma a stačí je jen šikovně recyklovat nebo si můžete pořídit nové. Pořizovací cena dřevěných bedýnek je minimální a své uplatnění najdou v kuchyni, obývacím pokoji i ložnici. Díky přírodnímu odstínu je navíc můžete namořit na barvu, která doplní celkovou atmosféru interiéru.

A. Přírodní provedení

Jednoduché a zároveň velmi krásné je použití přírodních dřevěných bedýnek. Ty jsou nejčastěji vyrobeny ze smrkového a borovicového dřeva, které se dá následně nalakovat, přebarvit nebo nechat v původním, syrovém, stavu.

B. Opálené dřevo

Hledáte-li něco opravdu nevšedního, mohla by se vám zalíbit varianta dřevěných bedýnek z opáleného dřeva. Takové dřevo má podstatně sytější hnědo-černé tóny a mnohem víc jde na něm vidět letitá mapa materiálu. Svým vzhledem se skvěle hodí do obývacích místností a pracoven.

C. S gravírováním

Specialitou jsou dřevěné bedýnky s laserovým gravírováním, kde si můžete nechat vyrýt motivující citáty, názvy nebo obrázkové symboly. Gravírování navíc dodá pokoji nádech luxusu a osobitého vzhledu.

boxy

Výroba nábytku z dřevěných beden je opravdu velmi jednoduchá. Stačí na sebe správně poskládat jednotlivé boxy, připevnit je dohromady a máte hotovo. Pokud ale patříte mezi manuálně méně nadané, může se vám hodit nákup již předem zhotoveného nábytku. Variant je nespočet – od kuchyňských poliček po rozměrné knihovny, botníky nebo dokonce postele.

DŘEVĚNÁ POLIČKA

Dřevěné poličky jsou perfektním odkládacím místem pro knihy, květiny, fotky nebo kuchyňské doplňky a dekorace. Stačí nakoupit bedýnky v různých rozměrech a připevnit je na stěnu.

KNIHOVNA

Podstatně složitější variantou je výroba dřevěné knihovny. Zde je nutné první vybrat tvar (způsob poskládání), jednotlivé bedýnky připevnit k sobě a následně je upevnit ke stěně místnosti. Díky nekonečnému množství kombinací se hodí do velkých i menších pokojů. Do knihovny vedle oblíbených knížek nastylujte i pár designových doplňků, např. výrobky z vrbového proutí budou v kombinaci se dřevem vypadat skvěle. Navíc do proutěné zásuvky pohodlně schováte věci, které by jinde neměly své místo (např. sluchátka, záložky do knížek, svíčky, apod.)

boxy

REGÁL

Potřebujete úložný prostor? Poskládejte na sebe několik přepravních boxů a vytvořte si regál podle svých představ. S nábytkem z dřevěných bedýnek nemusíte řešit, jestli se vám daný kus vleze do pokoje – jednoduše zvolte množství a podle toho určete, jak bude regál široký a vysoký. Je ideální jako knihovna do dětského pokoje, kde si děti mohou uložit i hračky, hry, apod.

KONFERENČNÍ STOLEK

Podstatně jednodušší je výroba konferenčního stolku, kde vám stačí 4 kusy přepravek připevnit k sobě. Pokud chcete mít stolek se vším všudy, objednejte si čiré sklo, které na bedýnky přiložíte.

OBÝVACÍ STĚNA

Pro opravdové nadšence a kutily tady máte možnost vytvoření vlastní obývací stěny. Kreativitě se meze nekladou – inspirujte se lidmi, kteří už svůj nábytek z dřevěných bedýnek mají doma (třeba na Pinterestu) a pusťte se do díla.

boxy

BOTNÍK

Přivítejte hosty originálně vybavenou předsíní. Vytvořte si jednoduchý botník a poličky z dřevěných bedýnek, které zaujmou od prvního pohledu.

S takto vlastnoručně vymazlenými bytovými doplňky určitě zapůsobíte na každou návštěvu. Možností na využití úložných boxů a bedýnek existuje nepřeberné množství, záleží pak hlavně na vaší kreativitě, zručnosti a fantazii!


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl