Pasivní bydlení v chráněné krajinné oblasti

Pasivní bydlení v chráněné krajinné oblasti

Kategorie: BYDLENÍ

Už se nechcete s rodinou tísnit v malém bytě? Uvažujete o stavbě nového rodinného domu? Přečtěte si náš článek, který vypráví příběh manželů P., kteří si s Bahalem postavili komfortní pasivní dům. Z čeho pramení jejich nadšení a jak se jim v domě bydlí, se dozvíte níže.



Dali jsme Bahalu šanci, ačkoli byl na trhu nový / Dali jsme šanci neznámému

Když jsme s manželem začali uvažovat o našem budoucím bydlení, v úvahu připadaly dvě varianty-oprava staršího domu či stavba nového. Když jsme si spočítali náklady, vyšlo nám z toho, že obě varianty jsou stejně finančně nákladné, proto bylo jednoznačným rozhodnutím nechat si postavit nový dům.

Začali jsme hledat dodavatele, porovnávat různé firmy až jsme objevili společnost Bahal, která v té době vstupovala na trh. Jelikož byl Bahal mladá firma, moc informací se o ní nevědělo, začali jsme pátrat hlouběji, jak jejich domy fungují. Bahal technologie, postupy i použití kvalitních ekologických materiálů nás nadchlo.

Už od prvního setkání sálala z Bahalu profesionalita a nadšení celého týmu, počínaje architekty, projektanty a konče obchodníky, jednoduše vše bylo dobře promyšleno „od A do Z“. Bahal systém nás nadchl natolik, že jsem sama začala s firmou profesně spolupracovat a od začátku fungování Bahalu až do současnosti jsem měla možnost setkat se s množstvím spokojených klientů Bahalu. My jsme se nakonec rozhodli pro pasivní variantu katalogového domu Victoria se sedlovou střechou v krásné přírodě chráněné krajinné oblasti.

Úspory jsou vidět na složenkách i v našich peněženkách

K úsporám, které nám Bahal sliboval, jsme zpočátku přistupovali velice střízlivě a tak trochu i s nedůvěrou. Jak je zvykem, mnohé firmy nedodrží, co opravdu slibují. Takže po nastěhování jsme byli zvědaví na první zimu a na to jak budou fungovat všechny technologie, které byly v domě naistalovány.

Nyní už v domě pár let bydlíme a musíme konstatovat, že Bahal naplnil všechny sliby beze zbytku. Slibované náklady na vytápění a ohřev vody odpovídají přesně číslům v katalogu. Úspory jsou tak vidět na složenkách, ale především i v našich peněženkách.

Konstrukce z oceli je velkým plusem

V někom může ocelová konstrukce budit nedůvěru, my ji však považujeme za velké plus celého systému. Manžel, jako strojař, má k oceli blízko, a když jsme si porovnávali vlastnosti klasických zdicích materiálů a oceli, rozhodnutí bylo jednoznačné. Ocel má jednoduše parametry, kterým věříme, a když je konstrukce udělaná správně, pak není žádný důvod, proč by neměl dům fungovat.

Zaujalo Vás nadšení manželů P. pro pasivní dům Bahal a chtěli byste se dozvědět více? Nyní můžete navštívit pasivní domy v rámci Dnů otevřených dveří, kdy máte možnost prohlédnout si pasivní domy v běžném denním provozu a promluvit si s majiteli o jejich zkušenost s bydlením v moderním pasivním domě. Navíc nyní je možné čerpat dotace až 550 tis. Kč z programu Nová zelená úsporám.

Společnost Bahal je jednou z předních společností na trhu s pasivními a nízkoenergetickými domy v ČR. V rámci Dní otevřených dveří Bahal nyní nabízí možnost prohlídky domů u vlastníků pasivních domů Bahal, kteří v domě již bydlí a mají tak s pasivním bydlením spoustu zkušeností, o které se s vámi rádi podělí.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl