Nedbalost lidí napomáhá krádežím

Nedbalost lidí napomáhá krádežím

Kategorie: BYDLENÍ

Ačkoliv počet vykradení mírně klesá, zloději odcizili jen v roce 2014 obyvatelům domů majetek ve výši 254 470 000 Kč. Zlodějům nejvíce pomáhá nedbalost lidí, kteří často nezamykají a nedodržují ani základní bezpečnostní pravidla. Lupiči tedy stále více spoléhají na lidskou nedbalost, důvěřivost a jsou více sebevědomí. 



Metody zlodějů

Převážná většina vykradení je způsobena za použití hrubé síly. Proto jsou kvalitní bezpečnostní dveře (případně jiné bezpečnostní prvky) jediným funkčním zabezpečením. Těmito prvky je dnes vybaveno zhruba 30 % objektů a tyto objekty se prakticky nevykrádají. Na druhé straně zbylé objekty, do kterých se bez větších problémů dá vloupat silou, jsou častým terčem zlodějů.

Mezi nové a stále častěji používané metody zlodějů patří metoda “bumping”. Při této metodě zloděj pouze několikrát udeří do speciálně upraveného klíče a otevře zámek. Běžné dveře této metodě nedovedou odolávat déle než 30 vteřin. Na postupu je nejhorší, že nezanechává žádné stopy, proto často k vykradení nastávají i potíže s pojišťovnou. To samozřejmě neplatí u všech zámků. A proto nezapomínejte na pojištění vašeho majetku.


Zloději se dnes neobávají ani toho, když jste doma. Proto dobře chraňte svůj domov a neriskujte nedostatečným zabezpečením objektu. Kromě kvalitních oken a dveří vám v tom pomůže i vhodná bezpečnostní technika, která může zloděje odradit.

Zároveň jsme pro vás připravili menší infografiku, kde můžete zjistit podrobnější informace.

Nedbalost lidí napomáhá krádežím

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl