Keramické dekorace na zeď

Keramické dekorace na zeď

Kategorie: BYDLENÍ

Na poutích, jarmarcích a tržištích, vždy patřily, a stále patří, k nejvyhledávanějším lidovým výrobkům keramické dekorativní předměty. Jsou oblíbenou dekorací jak na venkovní, tak na vnitřní zdi domu, bytu či chalupy.



Na keramice se projevuje řemeslná zručnost a dlouholetá tradice i v našich krajích, z těchto předmětů vždy čiší radost, dobrá nálada a pozitivní energie. Dekorace na zeď může být nejen vlastním potěšením, ale často slouží i jako vhodný dárek při jakékoliv životní události nebo prostě jen tak bez důvodu, kdy chceme někomu udělat radost. Takové keramické sluníčko vyloudí úsměv v každé situaci a jako dekorace na zdi svědčí o vřelé povaze majitele domu, který své hosty vítá s úsměvem a dobrou náladou.

Tyto dekorace se skvěle hodí i do dětského pokoje. Děti mají rády pohádkové postavičky a hlavně zvířátka. Proto se jim budou určitě líbit například keramické kočky nebo keramičtí koně z e-shopu, který zásobuje dílna z Votice, což je malé městečko ve středních Čechách. Pokud budete mít možnost do tohoto kraje zavítat, nenechte si ujít kamenný obchod této dílny s tradičními českými výrobky, kde na vás dýchne atmosféra starých časů plných klidu a pohody.

Nejrůznější sluníčka, kočky, méďové, andílci, psí nebo kočičí páry, cedulky s medvídky, či jinými zvířátky nebo žertovnými nápisy, a řada dalších výrobků, vás doslova nadchne. Přispívá k tomu zřejmě i skutečnost, že ve zdejší dílně používají klasické staré metody ruční výroby, takže každý výrobek je originálem.

Vybírat z množství dekorativních keramických předmětů si můžete i na internetu a v e-shopu votické dílny si můžete objednat nejrůznější dekorace k Vánocům i jiným příležitostem.

Sortiment v e-shopu je neustále doplňován, takže v poslední době se zde jako novinka objevily dekorace do dětského pokoje v podobě kočky v bíločerném a černobílém provedení, či ryby. Krásné jsou však i keramické květináče, zvonečky a jiné dekorace.


 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl