Kachlová kamna pro váš interiér

Kachlová kamna pro váš interiér

Kategorie: BYDLENÍ

Před výstavbou domu přemýšlíme, jak nejlépe rozvrhnout jednotlivé místnosti, kde a jak velké budou jednotlivé pokoje, kudy povedou dveře na terasu.



Naše maminky považovaly za střed domu obývací pokoj, naše babičky kuchyň s jídelnou. A naše prababičky nedaly dopustit na kachlová kamna. Ta tvořila základ místnosti, kde se vařilo a zároveň zde trávila čas celá rodina.

Kachlová kamna

Kachlová kamna patří do kategorie akumulačních kamen. Vytápění dřevem je dnes považováno za úsporné a ekologické. Díky moderním spalovacím technologiím nemusíte často přikládat, ani každou chvíli odstraňovat popel, sklo na dvířkách je ohnivzdorné a bezpečné. Přesto kachlová kamna vypadají stejně, jako před sto lety. Díky obložení z kamnářských kachlí dobře vedou sálavé teplo po celé ploše, člověku je pak příjemně. Není nad to sednout si nebo lehnout na vyzděnou „lavici“ která je zakomponována ke kamnům a důkladně se v zimních měsících prohřát.

Kachlová kamna pro váš interiér

Ale jsou i krásným doplňkem vašeho interiéru. Nedají se přehlédnout. Každý, kdo vstoupí do místnosti, si jich všimne hned v první chvíli. Vzhled bydlení současného člověka se vrací ke starým hodnotám, k přírodním materiálům, k univerzálnímu použití jednotlivých prvků. Jestliže kombinujete v interiéru dřevo, hlínu, kámen a kov, ničemu tím neublížite.

Dnes vám řemeslnící vyrobí kachlová kamna na míru i do moderního interiéru. A pokud máte chalupu a chcete zachovat její klasický ráz – není vhodnější alternativy. Repliku historických kachlových kamen vám zhotoví specializovaná firma a výsledný efekt bude dokonalý.

Kachlová kamna pro váš interiér

Kuchyňská kamna obložená kachlemi s glazurou mohou být pro vás také dobrou volbou. Dá se na nich vařit i upéct a ještě vám prohřejí celou místnost. Často bývají v kuchyních i vedle vestavěných moderních spotřebičů, protože mají své neopakovatelné kouzlo. A v zimních měsících jsou všestranně využívány.

Kachlová kamna vám zvýší hodnotu nemovitosti, jsou ekologická a krásně řemeslně zpracovaná. Investice do takového prvku bydlení se vyplatí.

Kachlová kamna pro váš interiér
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Kachlová kamna - Autor: Kachlová kamna 28. 2. 2017

     



bydleti.cz


Životní styl