Jak vybrat matraci

Jak vybrat matraci

Kategorie: BYDLENÍ

Průměrná matrace má životnost okolo 8 let. Ty levné ztrácí své ortopedické vlastnosti už po pár letech. Matrací je však celá řada a je složité se v nich zorientovat. Vybrat tu pravou vám pomůžeme v našem článku.



Jaký rozměr matrace potřebuji?

Pro zvolení správného rozměru matrace změřte vnitřní rám postele. Matrace jsou často v obvyklých rozměrech. I když máte atypickou postel, tak se nic neděje. Mnoho výrobců nabízí i úpravu matrací na míru. Dalším z parametrů u matrací je její výška. Platí pravidlo, že vyšší matrace mají lepší ortopedické vlastnosti a lépe se z nich vstává. Pokud máte postel nízkou a špatně se z ní vstává, tak můžete výšku lůžka zvýšit právě vyšší matrací. Matrace by měla být do rámu postele ponořená alespoň do své ¼ výšky. Pro matraci vysokou 20 cm je tedy nutné mít výšku rámu postele minimálně 5 cm. Matraci na dvojlůžko můžeme pořídit 1 velkou, nebo 2 menší. Český výrobce matrací Tropico nabízí matrace v akci 1+1. Pořídíte tak 2 matrace ve stejném rozměru za cenu 1 velké. Výhoda 2 matrací je snazší manipulace a jsou oboustranné. Takže si každá z partnerů může pouhým otočením vybrat tuhost matrace. Matrace jsou stejně vysoké, nemusíte se tak bát nepříjemné mezery mezi matracemi.

matrace

Jakou tuhost matrace zvolit?


Obecně volte matrace střední tuhosti až tvrdší. Měkké matrace neposkytnou tělu tolik potřebnou oporu během spánku. Přespříliš tvrdá matrace je nepohodlná a může způsobovat otlaky. Doporučujeme si matraci vyzkoušet na kamenné prodejně. Při výběru tuhosti se také můžete řídit tím, v jaké poloze spíte. Pokud spíte na zádech, volte matraci tvrdší. Tlak těla se na matraci rozloží ve větší ploše. Pokud spíte na boku, nebo se během spánku převalujete, volte střední tuhost.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl