Jak snadno, rychle a levně zútulnit interiér?

Jak snadno, rychle a levně zútulnit interiér?

Kategorie: BYDLENÍ

Pokud chcete učinit změny v interiéru, rozhodně si nemusíte brát půjčku ani delší dovolenou v práci. Zútulnit jednotlivé místnosti totiž můžete snadno, rychle a navíc i levně. Někdy dokonce zadarmo!



Změny v interiéru snadno, rychle a levně?!

Někteří lidé se domnívají, že na proměnu interiéru nemají energii, čas ani peníze. Jenže ve skutečnosti není v podstatě potřeba ani jedno. Změny lze učinit snadno a rychle, pouze za pomoci několika nenáročných kroků, a potřeba nejsou ani výdaje, které zruinují rodinný rozpočet. Dnes je samozřejmě možné nalézt různé slevy do obchodů s nábytkem, nicméně kupovat nový nábytek při zútulňování interiéru ani nebudete potřebovat. Zaměřit se totiž lze na bytové dekorace, doplňky či textilie, můžete si pohrát s barvami stěn anebo s rozestavením nábytku.

Zaměřte se na bytové dekorace a doplňky

Dnes se skutečně nemusíte vůbec zaměřovat na nový nábytek, pokud vám tedy ten stávající ještě slouží, ale k dispozici máte obrovské množství dekorací, a to v různých stylech, barevných provedeních, velikostech i cenových kategoriích. To je důležité, neboť každý z nás má jiné estetické cítění i zájmy. V obchodech s nábytkem se tedy podívejte po bytových dekoracích a doplňcích. Jako tip můžete brát dřevěné produkty, neboť tento tradiční materiál nikdy nezklame a navíc je ekologický. Vyzkoušet přitom můžete např. kombinaci se sklem.

interiér

Efektním řešením mohou být i bytové textilie

Bytové textilie představují další možnost, jak snadno, rychle a levně zútulnit interiér. Můžete si přitom pohrát s barevnými kontrasty, ale měli byste se vyhnout extrémům, ačkoli vše závisí pouze na vás. V jedné místnosti byste nicméně neměli mít příliš mnoho barev, protože ty pak mohou tříštit pozornost a zneklidňovat mysl. Jaké bytové textilie lze doporučit konkrétně? Výtečným řešením může být např. obměna potahů na polštářích v obýváku, případně si lze jednoduše pořídit běhoun na stůl anebo menší kobereček na podlahu. Možností máte opravdu mnoho.

Zaměřte se na stěny a pohrajte si s barvami

Pokud chcete levně proměnit interiér, můžete vymalovat. Na druhou stranu vymalovat celý prostor není především ve větších domácnostech záležitost několika desítek minut a nejde o nic snadného, protože budete muset vystěhovat či minimálně přesunout takřka veškerý nábytek. Co takhle ale nově nabarvit jen jednu stěnu? Navíc si můžete zaexperimentovat. Odvážnější jedinci mohou dát dokonce štětec do ruky dětem a říct jim, ať vám ukážou, co dovedou. Jen nezapomeňte, že by barvy stěn měly sedět s barvami materiálů, z nichž jsou předměty v dané místnosti.

Někdy postačí přestěhovat nábytek

Kdo má doma kočku, ví, že je ráda, když se něco tu a tam přestěhuje. Z toho si ostatně mohou vzít příklad i lidé. Pokud chcete zútulnit interiér, nemusíte kupovat v podstatě vůbec nic. Stačí se zamyslet nad tím, jak máte uspořádaný nábytek a co vám na aktuálním rozmístění nesedí. Nejenže je navíc někdy lepší nepřidávat, ale můžete dokonce ubrat. V některých místnostech lze např. sundat záclony, čímž může dojít k prosvětlení celého interiéru. Ostatně prosvětlit jednotlivé místnosti může být další z cest, jak snadno, rychle a levně zútulnit interiér…


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Květiny - Autor: Mirka 4. 10. 2021
 Umělé květiny - Autor: Aneta 6. 10. 2021
 Umělé květiny - Autor: Mirka 5. 11. 2021
 Umělé kytky - Autor: Denisa 5. 12. 2021
 Umělé květiny - Autor: Mirka 20. 1. 2022

     



bydleti.cz


Životní styl