Infrasauny

Infrasauny

Kategorie: BYDLENÍ

Blahodárné účinky saunování na lidský organismus jsou známé již mnoho let. Největší tradici a oblibu mají sauny v severských zemích, zejména ve Finsku a také v Rusku. K nám se tento zvyk rovněž rozšířil a nachází si stále více příznivců.



Veřejné sauny jsou součástí krytých bazénů, ale i mnoha hotelů, penzionů a wellness studií. Ovšem absolutní novinkou jsou infrasauny, které umožňují saunování třeba i v panelovém bytě. Nejsou potřeba žádné stavební úpravy, ani přívod či odtok vody a plocha nezabere více než 1m2. Stačí jen přívod elektrického proudu a můžete se oddávat příjemné relaxaci.

Infrasauny fungují zcela na jiném principu, než klasické finské sauny, nebo vlhké ruské sauny. Vytvářejí infračervené paprsky, které jsou důležité pro veškerý život na Zemi, lidský organismus nevyjímaje. O bezpečnosti a neškodlivosti infračervených paprsků svědčí i to, že tohoto principu se využívá i u dětských inkubátorů.

Oproti tradičním saunám mají infrasauny celou řadu předností. Především jsou pohodlné v tom, že za saunováním se nemusíte trmácet do veřejné sauny, platit vstupné a saunovat se s jinými lidmi, což někomu nemusí vyhovovat. Další okolností jsou zdravotní rizika spojená s tradičním saunováním, které neprospívá zejména lidem trpícím astmatem nebo vysokým krevním tlakem a jinými kardiovaskulárními potížemi. Doma se může saunovat téměř každý, navíc je to pohodlné a díky prosklenému okénku můžete sledovat dění v rodině.

Některé sauny mají i připojení na HiFi, takže si můžete pustit i relaxační hudbu nebo poslouchat audio knihu. Účelem infrasauny je prohřívání lidského těla až do hloubky 4 cm, což prospívá prokrvení jednotlivých partií a stimuluje pocení, při kterém se z těla odplavují nežádoucí látky. Infrasaunování je vhodné pro celkové uvolnění po těžké celodenní námaze a také při léčbě revmatismu, artritidy nebo poúrazových stavů. Při nižších teplotách, které lze libovolně nastavit, mohou blahodárných účinků infrasauny užívat i kardiaci nebo astmatici. Doporučená doba je cca 20-40 minut při teplotách 50-60° C a potěšení ze saunování si můžete dopřávat denně podle svých pocitů.


 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl