Bydlo v srdci Moravy: 5 nejzajímavějších lokalit pro život v Brně

Bydlo v srdci Moravy: 5 nejzajímavějších lokalit pro život v Brně

Kategorie: BYDLENÍ

Vydáváte se do moravské metropole za prací nebo za studiem? Potom nejspíš budete hledat místo, kde byste se mohli dlouhodobě usadit. Jenže pro kterou část Brna se rozhodnout? Inspirujte se v našem článku. Přinášíme seznam 5 žádaných lokalit, které by neměly uniknout vaší pozornosti.



Ať už hledáte úplně nový byt, nebo třeba podnájem, Brno je městem, kde si přijdete na své. Jestliže však zatím nevíte, kde nové bydlení hledat, nezoufejte. Máme pro vás několik osvědčených tipů.

1. Masarykova čtvrť

Jedna z nejhezčích a nejlukrativnějších čtvrtí Brna. Pokud hledáte bydlení v luxusní čtvrti, aniž byste to měli daleko do centra města, bude se vám tato oblast zamlouvat.

Rychlého rozmachu přitom Masarykova čtvrť dosáhla teprve po 1. světové válce. Tehdy se stala bydlištěm místní smetánky, kterou tvořili proslulí lékaři, politici nebo uznávaní advokáti.

Své renomé si udržela až do dnešních dnů, čemuž odpovídají i ceny nemovitostí, které jen výjimečně klesnou pod 10 milionů korun. Pokud vás ale láká život na vysoké noze a máte na něj prostředky, možná právě v této čtvrti najdete svůj vysněný domov.

Brno

2. Černá Pole

Lokalita, jejíž nejznámější dominantou je vila Tugendhat – funkcionalistický skvost, který vznikl na přelomu 20. a 30. let minulého století.

Jestliže dáváte přednost levnějšímu bydlení v několikapodlažním domě nebo byste si chtěli dokonce pořídit dům s vlastní zahradou, jsou Černá Pole skvělou volbou. A pokud byste měli dlouhou chvíli, můžete vyrazit do nedalekého parku v Lužánkách, který je oblíbeným místem běžkařů nebo milovníků zeleně.

3. Pellicova ulice

Jste rádi ve středu dění a nepočítáte každou korunu? Pak si vyhlédněte jeden z luxusních bytů, které jsou k mání na Pellicově ulici. Ta se nachází pod majestátním hradem Špilberk a svou honosností se téměř vyrovná Masarykově čtvrti.

A když si budete chtít po náročném dni trochu orazit? Stačí pár minut chůze a ocitnete se ve víru velkoměsta. Potom už záleží jen na vás – vyrazíte do některé z oblíbených brněnských hospůdek, nebo zamíříte do tanečního klubu (třeba na Dominikánské ulici)?

4. Žabovřesky

Dáváte-li přednost klidu a tichu, nezapomeňte si projít nabídku bydlení v Žabovřeskách. Z centra města se tam dostanete tramvají během několika minut, ale na rušné noční prostředí zapomeňte.

V Žabovřeskách bývá v noci i během dne poměrně klid, takže se můžete nerušeně věnovat práci. Pokud se vám navíc podaří sehnat bydlení s výhledem na domky v místech bývalé zahrádkářské kolonie, můžete se těšit z rostoucí zeleně po většinu roku, aniž byste museli překročit práh domu.

5. Řečkovice

I prodejci nemovitostí v Řečkovicích lákají případné kupce především na příjemné a tiché prostředí. Čtvrť se nachází dále od středu města, proto je dobré mít k dispozici vlastní automobil.

Tamní moderní sídliště však nabízí kvalitní bydlení pro jednotlivce i početnější rodinu. Příznivci pěší turistiky si za pěkného počasí mohou udělat vycházku na Brněnskou přehradu, stačí vyrazit po stezce, která začíná právě v Řečkovicích, a přibližně za hodinku jste u cíle.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl