8 otázek, které je třeba odpovědět před zakoupením vířivky

8 otázek, které je třeba odpovědět před zakoupením vířivky

Kategorie: BYDLENÍ

Mezi zdravotní přínosy při používání horké vany patří úleva od napjatých svalů a bolestí kloubů, snížení otoku a snížení úrovně stresu.



Pokud uvažujete o sklizni těchto výhod, musíte před zakoupením vířivky vědět, co potřebujete vědět.

Je vířivka vhodná pro prostor, který potřebujete využít?

Vždy pečlivě změřte prostor, ve kterém chcete instalovat vířivku, a vyhněte se jakýmkoli modelům, které přesahují tyto rozměry. (Nezapomeňte také změřit, kolik místa chcete také kolem vířivky.)

Je opravdu důležité mít dobře větraný prostor pro kontrolu vlhkosti a kondenzace. Pokud ventilace není dostatečná a vana nemůže být umístěna nikde jinde, nainstalujte ventilátor.

Jaký druh čištění a údržby je vyžadován?

V závislosti na vířivce může být údržba jednoduchá nebo zapojená. Ujistěte se, že dostanete vířivku, kterou můžete realisticky udržovat v dobrém stavu. Horké vany se spoustou trysek je obtížnější čistit než ty s menším počtem trysek. Pokud existuje více práce než chcete dělat sami, je dobré vědět dopředu, pokud budete potřebovat rozpočet na odbornou pomoc.

Kdo mě naučí vstupy a výstupy vířivky?

Existuje spousta vířivek k prodeji online. Ale než půjdete touto cestou, uvědomte si, že velkou výhodou nákupu od místního prodejce (zejména bazénu a lázeňského obchodu) je to, že personál vám může poskytnout potřebné rady ohledně nastavení, používání a údržby vířivky.

Chcete raději radu od zaměstnance, který vlastní podobný systém. Zeptejte se také, zda vás doručující posádka provede nastavením a jaké jsou jejich kvalifikace.

Jak jsou trysky umístěny? Jsou to vzduchové trysky nebo vodní trysky?

Nejlepší vířivky strategicky mají umístěné trysky tak, aby zasáhly záda a ramena na nejvíce terapeutických místech. Rovněž stojí za to zjistit, zda mohou být trysky přizpůsobeny vašim preferencím a zda se jedná o vodní trysky nebo vzduchové trysky. Vzduchové trysky neposkytují více soustředěný, intenzivní tlak, který vodní trysky dělají.

Kolik vody drží vířivka?

Většina vířivek má asi 400 g vody. Čím více galonů, tím déle trvá plnění, vypouštění a doplňování. A více galonů se také rovná vyšším účtům za vodu a teplo.

Jak dlouho to vydrží?

Horké vany jsou luxusní předměty, jsou tam rozhodně součástky, které vyžadují časté opravy. Vysoce kvalitní vířivky mohou vydržet deset let nebo déle. Horké vany vyrobené z odolných materiálů, jako je sklolaminát, vydrží nejdéle, pokud jsou řádně vyčištěny a udržovány. Záruky na horkou lázeň trvají jeden až dvacet let, takže se určitě zeptejte, jak dlouho je model, o který se zajímáte, krytý a na které konkrétní součásti se vztahuje záruka.

Musí být vířivka pevně zapojena nebo může být zapojena do běžné zásuvky?

Horká vana může být pevně zapojena do centrální skříňky jističe vašeho domu nebo zapojena do elektrické zásuvky.

Všechny nafukovací modely jsou typu plug-and-play, zatímco většina větších a vestavěných vířivek musí být elektrikářem pevně zapojena kvůli jejich vyšším potřebám energie.

Je nutná vířivka?

Vířivka je nutností. Výrazně to snižuje tepelné ztráty a vaše účty za elektřinu. Kryt také chrání vířivku před nečistotami a snižuje riziko utopení dětí a zvířat. Dobrý kryt vířivky může stát několik tisíce korun, takže stojí za to zjistit, zda váš požadovaný model obsahuje jeden v kupní ceně.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl