Pomalu a lehce ke zdravému životnímu stylu

Pomalu a lehce ke zdravému životnímu stylu

Kategorie: ŽIVOTNÍ STYL

Zdravý životní styl je téma všech lékařů, doporučují ho i výživový a nutriční specialisté, atd… Jenže jak k němu najít správnou cestu? Především zapomeňte na radikální změny jídelníčku, drastické diety či hodiny v posilovně. 



I kousek se počítá

Setkali jste se už s tím, že pro udržení zdraví by měl člověk udělat 10 000 kroků denně?

Pro začátek můžete po cestě z práce či do práce vystoupit o zastávku dřív, auto zaparkovat o ulici dále, než bydlíte nebo v obchodním centru nezastavit co nejblíže vchodu, ale naopak co nejdále.

ovoce a zelenina

Ach, to sladké

Nejprve si jednou či dvakrát týdně zkuste namísto sladkého koláčku k odpolední kávě dát sladké jablko či hrušku, do čaje si nepřidávejte 2 lžičky cukru, ale raději med a k večeři vyměňte rohlík s uzeninou za svěží zeleninový salát s tuňákem.

Nebojte se pohybu

V případě, že jste cvičením úplně nepolíbení, vyzkoušejte si nejprve „zaposilovat“ v rámci každodenních aktivit. Jízdu výtahem vyměňte za chůzi po schodech, čímž posílíte nohy, podlahu nemyjte mopem, ale pomocí „rejžáku“, protože tak zapojíte břišní svaly a při mytí oken vyměňte parní čistič za starý dobrý hadřík, s kterým půjde spalování kalorií samo.

ovoce

Vynechte polotovary

Uchýlit se tak ke koupi nejrůznějších polotovarů, které nám v kuchyni ušetří měsíčně i hodiny času, není příliš těžké. Zkuste ale některé polotovary, jako například obalované filé nahradit čerstvou rybou či bramborovou kaši z prášku tou z opravdových brambor. Je to sice o trochu pracnější, ale co se týká chuti a výživových hodnot, je to naprosto nesrovnatelné.

Každé jídlo se navíc snažte doplnit porcí čerstvé zeleniny nebo ovoce.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl