Jak se obléct podle typu postavy? Čím hlavně byste se měli řídit?

Jak se obléct podle typu postavy? Čím hlavně byste se měli řídit?

Kategorie: ŽIVOTNÍ STYL

Ačkoliv se nás módní mola snaží přesvědčit, že všechny ženy vypadají jako vysoké a super štíhlé modelky, opak je často pravdou. Jen to oblečení na těch dlouhonohých kráskách lépe vynikne. Většina žen ale jejich měr nedosahuje. Pojďme se tedy podívat na to, jak se podle typu postavy oblékat.



Každá žena je jiná

Když se na ulici rozhlédnete okolo sebe, spatříte všechny možné tvary postav, kterými ženy disponují. Mohou být vysoké a přitom korpulentní, malé a štíhlé, nebo střední postavy s nadváhou. Co osoba, to jiná postava. Prostě každá žena je originál. V zásadě ale existuje pět základních typů ženské postavy:

  • jablko – širší pas a úzké boky
  • trojúhelník neboli hruška – úzká ramena, drobný hrudník, širší boky
  • obrácený trojúhelník – mohutnější ramena, úzké boky a břicho
  • přesýpací hodiny – úzký pas rozděluje souměrnou horní a spodní část těla
  • obdélník – prsa i boky mají stejné míry, pas jakoby neexistuje.

oblečení

Se svojí postavou je nutné se smířit, protože je dána geneticky. Není možné zmenšit větší pánev nebo hrubší ramena. S tukem na břichu ale udělat něco lze. Díky vhodně zvolenému oblečení může každá žena, s jakoukoliv postavou, vypadat kouzelně tak, že bude na ulici středem pozornosti mužů a závisti ostatních žen. Chce to ale přemýšlet, co si na sebe vlastně obléct, a také projít nabídku obchodů, ať už těch kamenných, nebo internetových. Při výběru se navíc vyplatí nakupovat ve slevách. A pokud na žádné nenarazíte, pořád můžete zapátrat po slevovém kupónu. Třeba takový Modivo slevový kód vám výrazně nákup zlevní a vaše peněženka se vám poděkuje.

Typ jablko

Těžiště postavy je v pase a břichu. Slušet budou především halenky volné v pase a přiléhavé pod prsy, hluboké výstřihy, krátké sukně i kraťasy, kalhoty s nižším pasem, rozšířené sukně a také vysoké podpatky. Zapomenout je třeba na velké náhrdelníky a zdobené halenky. Méně je v tomto případě více. Vhodné nejsou ani tříčtvrteční kalhoty, které by postavu mohly zkracovat.

Typ trojúhelník neboli hruška

Zde je potřeba přilákat pozornost na horní část těla. Lze toho docílit velkými límci, šály a šátky, zajímavě řešenými výstřihy či balonovými rukávy. Vsadit lze i na výraznější barvy halenky, košile nebo trička. Zato v dolní části je lepší na nic neupozorňovat, vybírat si raději černou sukni či kalhoty v přiléhavém střihu.

Typ obrácený trojúhelník

Protože ramena jsou u obráceného trojúhelníku výrazná již sama o sobě, je třeba zvýraznit dolní část těla. Zde se nabízejí široké sukně a kalhoty, zajímavé prvky na bocích, kapsy, splývavé šaty nebo vzorované a barevné punčocháče. Prim hraje ženský střih – zavinovací halenky nebo šaty.

Typ přesýpací hodiny

Tento typ postavy má velkou výhodu v tom, že mu sluší prakticky vše – volné i přiléhavé oblečení. Přesto v některém oblečení bude vypadat lépe – jsou to zejména áčkové sukně, různé pásky, pouzdrové sukně i šaty, zavinovací halenky. Důležité je neschovávat pas.

Typ obdélník

Zde je problém v tom, že této postavě chybí pas. Je proto třeba ho umně vytvořit. Pro tento účel se tedy hodí pásky, šaty přiléhavé v pase, splývavé sukně, úzké kalhoty se zajímavými detaily na bocích. Na hranaté oblečení je lépe zapomenout, aby žena nevypadala jako neforemná krabice. Dopřát si ale může volány i mašle.

Co platí obecně

Tmavé barvy skryjí zadeček i ostatní partie, u kterých nechcete, aby příliš vynikly. Obuv na vysokém podpatku prodlužuje nohy a masivní boty sluší málokteré ženě. Chcete-li upoutat pozornost na pěkný dekolt, řešte to nápaditou bižuterií nebo šperky. Ještě než nakoupíte, nezapomeňte se podívat na https://buykers.cz, kde najdete ty nejlepší slevové kupóny.

Zdroj obrázku 1: Africa Studio / Shutterstock.com

Zdroj obrázku 2: michaeljung / Shutterstock.com


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl