Tepelná čerpadla pro paneláky, byty, bytovky a činžáky

Tepelná čerpadla pro paneláky, byty, bytovky a činžáky

Kategorie: PANELÁK

Stále více bytovek a paneláků instaluje tepelná čerpadla. Zpravidla jako náhradu za dálkové vytápění. Je to výhodné. Kvalitní tepelná čerpadla mají vysokou účinnost – levné teplo, topí účinně i v mrazech, a mají dlouhou životnost. Navíc jsou velmi tichá.



Na obrázku je činžovní dům v Moravské Třebové. Původně měli dálkové vytápění. Z důvodu vysoké ceny za teplo se rozhodli pro úsporné vytápění. Pro tepelné čerpadlo. Přesto, že činžovní dům není zateplen. Nebyl problém zajistit úvěr. Projekt má perfektní návratnost, banka má jistotu rychlého návratu finančních prostředků.

V daném případě se instalovalo tepelné čerpadlo vzduch voda. Split systém. Na zdi jsou umístěny výparníky, v kotelně pak jsou tepelná čerpadla. Včetně akumulační nádoby a bojlerů na vodu. Velkou výhodou, kromě velmi nízké ceny tepla, je i minimum nákladů na revize, kontroly. Tepelné čerpadlo není nebezpečný zemní plyn. Nejsou tedy nutné složité projekty na stavební povolení, opakované kontroly revize plynovodu, kotlů, komína,…Tedy i zde se šetří finanční prostředky.

Panelák

Tepelná čerpadla stále více nahrazují „dosluhující dálkové vytápění“. CZT. Ačkoliv se vždy uvádělo, že centralizovaná výroba tepla je levnější a efektivnější, v praxi to pravda příliš není. Jsou města, jejichž biomasové kotelny dodávají již několik let teplo v ceně kolem 900,- Kč / GJ!!! A to je strašně moc. Vždyť i Škoda Mladá Boleslav omezovala na jaře vytápění své biomasové kotelny. Je to podivné. Lidé a firmy investují obrovské prostředky do instalací biomasových kotelen, aby pak trpěli zimou.

Ve srovnání s dálkovým vytápěním tepelné čerpadlo vyrábí teplo několikanásobně levněji. Nezateplený byt 3 + 1 lze vytopit v praxi celoročně, automatickým ekologickým kotlem Kodek, nebo tepelným čerpadlem, od 5 000,- Kč za rok! To je důvod, proč i bankám, se investice do tepelných čerpadel líbí. Občan dále zhodnocuje svoji nemovitost a má „zajištěn“ levný důchod.

Panelák tepelné čerpadlo

Úspory nejsou o tom, abychom trpěli nedostatkem, zimou, ale abychom neplýtvali. A měli pěkné pohodlí, tepelnou pohodu. Neutíkají i vám peníze komínem? Máte – li zájem o úspory, poradí vám odborníci z firmy Master Energy, s.r.o.

Investice do tepelných čerpadel má mnohem kratší návratnost, než zateplování.

Autor: Ing. Pavel Sýkora, energetický auditor
Zroj:www.kodek.cz, www.masterenergy.cz

Související články:
Úsporný byt
Tepelné čerpadlo zadarmo
Jaký volit systém tepelného čerpadla


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Je vidět, že Master Energy umí. Hezká instalace - Autor: jozka topič 28. 9. 2013
 nemělo by se to nejprve zateplit ? Ten činžák ?  - Autor: ?  28. 9. 2013
 http://www.youtube.com/watch?v=YgEM4S1-DJ8 - Autor: video 28. 9. 2013
 Vyhodnocení provozu po 2,5 měsících  - Autor: Ing. Pavel Sýkora 17. 12. 2013

     



bydleti.cz


Životní styl