Lustry do obýváku mohou být moderní, extravagantní i designové

Lustry do obýváku mohou být moderní, extravagantní i designové

Kategorie: OSVĚTLENÍ

Bez světla se doma neobejdeme a zejména v obýváku bychom si měli dát práci s výběrem lustru, který nejen, že poskytne dostatek světla, ale bude také vhodným doplňkem interiéru.



Lustry kdysi a dnes

I když se zdá, že lustry až tak moc nepodléhají módě, opak je pravdou. Dříve se kladl důraz na zdobnost. Lustry do obýváku bývaly plné cingrlátek, měly mnoho ramen a zpravidla byly větších rozměrů. To se dnes už nenosí. Moderní lustry sází především na jednoduchost a praktičnost.

Když zavítáte do obchodu Tympol Plus, zjistíte, že v nabídce se velmi často objevují designové lustry, které jsou nejen krásné, ale i za přijatelné ceny. Od zdobnosti se přešlo spíše k využití tvarů a materiálů, které se různě kombinují. Samozřejmě, že osvětlení do obýváku stále seženete i v podobě mnoharamenných lustrů, které vnesou do interiéru honosnost a luxus, ale přece jen jde spíše o výjimky.

Dnes jsou velmi oblíbené LED lustry. Nejen, že tento typ světla umožňuje vytvořit zajímavé designové lustry, ale díky LED osvětlení můžete ušetřit část výdajů za elektřinu. Mezi materiály se často objevuje kov a sklo. Celou nabídku lustrů si můžete prohlédnout zde.

lustry

Jaký lustr do obýváku bude ten pravý

Obývák představuje místnost, kde se setkává celá rodina. Často je i místem, kam se vodí návštěvy, a proto by měl působit reprezentativně a zároveň pohodlně. Při výběru lustru se nemusíme držet při zemi jako v jiných místnostech. Lustr by měl sloužit nejen jako centrální osvětlení, ale také by měl vhodně doplnit zbývající světla – nástěnná svítidla, stojací lampy a stolní lampičky. Více se o těchto druzích osvětlení dočtete v tomto článku.

3 tipy na lustry, které dají obýváku styl

Velmi zajímavým prvkem v obýváku bude LED lustr Largo, které vychází z velmi jednoduchých linií. Své místo si najde v moderních interiérech, kde je kladen důraz na čistotu a eleganci.

lustr largo

Na stylové linie vsází i LED lustr Twist. Tento závěsný lustr zaujme na první pohled a může se tak stát hlavním prvkem obýváku. Díky LED technologii si budete moci užít pohled na netradičně tvarovaný lustr připomínající jednoduchou spirálu.

lustr twist

Také LED svítidlo Sagita 2 sází na minimalismus. K tomuto lustru lze přikoupit dálkové ovládání s regulací stmívání, což oceníte zejména večer, když si budete chtít užít jen lehkého svitu.

lustr sagita

Pokud zařizujete nové bydlení nebo rekonstruujete to stávající, je ideální čas na to se poohlédnout po výjimečném lustru do obýváku. Nebojte se experimentovat s tvary, materiály i barvami. Obývák si totiž zaslouží něco víc.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Chytré osvětlení - Autor: Míša 30. 12. 2021
 Chytré osvětlení - Autor: Denisa 12. 1. 2022
 Chytré osvětlení - Autor: Míša 31. 1. 2022

     



bydleti.cz


Životní styl