Plynová tepelná čerpadla

Plynová tepelná čerpadla

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Na trh začínají nastupovat plynová tepelná čerpadla. Od rodinných domků, přes školy, až po obytné bloky. U rodinných domků je nejnižší výkon absorpčního plynového tepelného čerpadla 18 kW.



Tepelné čerpadlo, zvláště absorpční, má sice nižší účinnost, ve srovnání s kompresorovým elektrickým, ovšem plynové tepelné čerpadlo zase spotřebovává levnou energii. Zemní plyn. Proto úspory na teple mohou být vysoké.

Na obrázku je vytápění základní školy. Instalací plynových tepelných čerpadel, včetně zateplení školy, se uspořilo 600.000,- Kč na zemním plynu. Absorpční plynová tepelná čerpadla mají zpravidla již vestavěn i plynový kondenzační kotel, pro provoz v době tuhých mrazů.

Instalací tak získáváte kotelnu, bez nutnosti řešit kotelnu v nemovitostech a zbavujete se tak problémů s tím souvisejících. Plyn tak spalujete s vyšší účinností a využíváte obnovitelných zdrojů. Tedy venkovního tepla. V daném případě odebíráte teplo ze vzduchu.

Plynová tepelná čerpadla

Instalaci plynových tepelných čerpadel do rodinných domů dotuje i velmi zajímavý, vysoký, dotační titul kotlíková dotace. Absorpční systém tepelných čerpadel znáte třeba z plynových ledniček. Jednoduchý, spolehlivý systém, bez kompresoru. Proto má nižší nároky na servis a dlouhou životnost. Plynová tepelná čerpadla se požívají i ke chlazení. Tedy, plynová tepelná čerpadla mohou mít velký vliv i na skladování potravin a tedy i potravinovou bezpečnost.

Skokové, výrazné a trvalé úspory jsou tak dílem dneška. Kdy jindy, když ne dnes? Výhodnější to již asi nebude. Projekty do dotací, včetně dodávek plynových tepelných čerpadel zajišťuje firma Master Energy.cz

Autor: Ing. Pavel Sýkora, energetický auditor
Zdroj: www.masterenergy.cz

Související články:
Kotlíkové dotace
Jak vybrat a postavit skleník, Solární skleníky
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Video Plynová tepelná čerpadla - Autor: lala@seznam.cz 29. 9. 2015

     



bydleti.cz


Životní styl