Kontroly kotelen v rodinných domech občanů

Kontroly kotelen v rodinných domech občanů

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Legislativní rada vlády schválila návrh zákona o kontrolách kotelen v rodinných domcích. Novela zákona tak umožňuje kontrolovat, u nich doma, čím občané topí. Od roku cca 2022 pak i druh kotle.



Kontrolní orgány získávají vstup do vaší kotelny

Nebude tedy již možno beztrestně spalovat doma v kotlech různé plastové, a jiné nebezpečné odpady. Kontrolní orgány tak získávají legální vstup do vaší kotelny. Spalovačům nepovolených paliv hrozí až 50.000,- Kč pokuty. Ministr životního prostředí chce zavést kontroly nejpozději od 1.1. 2017.

9 miliard korun na kotlíkové dotace

Ruku v roce se zpřísňováním zákonů, zase přichází podaná ruka, v jejíž otevřené dlani se nabízí 9 miliard korun na kotlíkové dotace. Dotační titul je postaven tak, na nový kotel, ale nejen kotel, ale i tepelné čerpadlo, případně termosolární kolektory, nebo fotovoltaiku, dosáhly i příjmově slabší skupiny obyvatel. Dotační titul má pak vliv na posilování role venkova, proti vylidňování venkova, soudržnost malých obcí. Pořídit si úsporný kotel může být nejlepší řešení důchodu. A vydělá na tom i přírodní prostředí, sousedské vztahy....

Přichází tedy zákon a lepší ovzduší?

Kontroly kotelen

Autor: Ing. Pavel Sýkora, energetický specialista pro vyřizování kotlíkových dotací
Zdroj: www.masterenergy.cz

Související články:
Kotlíková dotace - Kotle zdarma
Domy, které se dají bránit


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Není lepší nemít žádnou kotelnu ?  - Autor: Moderna 31. 10. 2015
 Krbové kúrenie - Autor: Karel Martinec 10. 11. 2015

     



bydleti.cz


Životní styl