Dřevěné pelety

Dřevěné pelety

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Je všeobecně známo, že topení dřevem vychází stále nejlevněji. Stejně výhodně lze ovšem topit i některými produkty ze dřeva. Patří k nim i dřevěné pelety, které jsou vedlejším produktem při zpracování dřeva. Vedle výhřevnosti mají dřevěné pelety i další přednosti, které z nich dělají mimořádně výhodné topivo.
 



Jednak je topení peletami velice ekologické, a jednak jsou nenáročné na skladové prostory. Pytle s peletami rozhodně zaberou méně místa, než palivové dřevo. Navíc je v suchém prostředí můžete skladovat i několik let. Ekologických vlastností pelet se dociluje tím, že se využívá odpadu při zpracovávání dřeva. Odpadem jsou dřevěné piliny a hobliny, které se tlakem a teplem formují do konečného válcovitého tvaru. Předností tohoto produktu je extrémní hustota a nízký podíl vody. Při lisování pelet se nepoužívají žádné příměsi, ale pouze čistý dřevní materiál, nejčastěji je to dřevo z borovice a smrku.

Snadná dostupnost pelet

Můžete si objednat celou paletu, na které jsou pelety chráněny proti mechanickému poškození silnou fólií. Pokud si objednáte alespoň jednu paletu pelet od firmy OPTIMTOP, doveze vám ji kamkoliv na celém území ČR zdarma.

Dřevěné pelety jsou palivem velice šetrným k ekologickému prostředí a navíc mají vysokou výhřevnost. Lze jimi topit ve všech typech kamen a kotlů s automatickou regulací. To má obrovské výhody v tom, že kamna či kotel můžete plně naložit a nemusíte si jich všímat podle typu zařízení třeba i po dobu 24 hodin.

Ekologický způsob vytápění

Výhodou je i dokonalé spalování a minimum popela. Abyste mohli topit dřevěnými peletami, je třeba vyměnit starší neekologický kotel za moderní, který má vyšší účinnost a automatickou regulaci, což je právě důvod, že nemusíte ručně přikládat. Na trhu jsou dnes jak automatické kotle, tak krbová kamna se zásobníkem. Dřevěnými peletami lze ekologicky a účinně vytápět jak rodinný dům, tak různé komerční prostory či veřejné budovy.

Existují i menší krbová kamna na peletky, kterými lze topit v jedné místnosti v bytě, v dřevostavbě jako jsou chaty, chalupy či sruby. Jejich součástí je i časový spínač, takže peletová kamna si můžete zapálit i na dálku podle své potřeby, nebo si nastavit automatické zapalování dvakrát denně.

Dřevěné pelety


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl