Značka vitrA: Kolekce mod od světoznámého designéra

Značka vitrA: Kolekce mod od světoznámého designéra

Kategorie: KOUPELNY

Společnost Siko Koupelny, výhradní dovozce sanitární keramiky tureckého výrobce VitrA do České republiky, do svého sortimentu pro letošní rok zařazuje designovou kolekci MOD. Světoznámý špičkový britský designér Ross Lovegrove navrhl pro značku VitrA tuto kolekci jako svou druhou, po zdařilé předchozí kolekci Istanbul.

V prodejnách Siko Koupelny se již v minulosti úspěšně prodávaly dřívější kolekce VitrA, a proto pro letošní rok byly zařazeny dvě novinky této celosvětové značky – designová kolekce MOD a kolekce S50 určená především pro vytížené veřejné toalety. Inovativní koupelnová řada MOD je dílem proslulého designéra Rosse Lovegrova, jenž se proslavil především svými plynulými a souvislými designy, které spojují současné trendy interiérové tvorby s funkčností a praktičností. Tématický záběr autorovy tvorby je velmi široký, od nábytku, přes svítidla, drobné předměty až po sanitární keramiku. Všechny jeho kolekce ovšem mají charakteristický rukopis. Ross Lovegrove pracuje s organickými tvary forem, které jsou jednoduché, ale mohou být proměnlivé. Prvním hlediskem je funkčnost, ale oči klientů vždy upoutá ještě něco navíc.

 

vitrA-009.jpg

 

V duchu své tvorby „organický“ designér ke kolekci říká: „MOD je dokonale univerzální a přizpůsobivý ke všem architektonickým situacím a zároveň je dostatečně kompaktní, aby nabídl celosvětově praktická řešení pro většinu kultur. MOD byl navržen a vyvinut, aby sjednotil všechny pokračující pokroky ve výrobě sanitární keramiky a aby dokonale vyhověl potřebám různých světových trhů.“ MOD je flexibilní kolekce, která pracuje s řadou různých materiálů a naplňuje současnou industriální architekturu a grafický design interiérů. Dominují jí čisté, přírodní linie a tvary. Pečlivé studování a pozorování výrobního procesu přivedlo Rosse Lovegrova k takovému řešení kolekce, kdy díky ztenčení keramiky zredukoval množství použitého materiálu, potřebný čas pro výrobu i produkční náklady. Výsledkem je série koupelnového vybavení s odlehčeným vzhledem keramiky a přijatelnou cenou, která si zajisté najde široké spektrum příznivců. Ti mohou své koupelny vybavit umyvadly, toaletami a bidety ve stojací či závěsné variantě.

 

„Druhou novinkou v našem sortimentu je řada VitrA S50, která nabízí funkční řešení především pro velmi vytížené veřejné toalety, například na letištích, nádražích nebo stadionech. Výrobce pokořil tuto velkou výzvu v oblasti údržby a čistoty a vytvořil kvalitní sérii odolných výrobků, které se snadno udržují v čistotě,“ uvádí Ondřej Sochor, product manager společnosti SIKO KOUPELNY. Pro svou funkčnost a nadčasový design se tato série výborně hodí i do bytů a rodinných domů, kde ji zajisté ocení spokojení uživatelé.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl