Malí pomocníci pro velkou koupel

Malí pomocníci pro velkou koupel

Kategorie: KOUPELNY

Dnešní designéři a výrobci van promýšlejí každý jejich detail, a to nejen z pohledu tvaru, materiálu a základní funkce. Vana musí být také bezpečným a pohodlným místem, kde si skutečně v klidu odpočineme.

Většina dnešních van je tvarově a ergonomicky řešená tak, že svému majiteli poskytuje maximální pohodlí a komfort při koupání. Výrobci myslí také na lidi s pohybovými problémy, pro které překonání vanové stěny může být značnou překážkou. „I v té nejpromyšlenější vaně je vhodné mít instalována madla, která v kluzké vaně v určitých situacích poskytnou nenahraditelnou pomoc,“ říká František Buchar ze společnosti Polysan. Dalším příjemným společníkem při koupeli je také podhlavník, pohodlný polštářek, který vyřeší problém s nepříjemně tlačící hranou vany nebo neustále padajícím smotaným ručníkem do vody. „Naše hydromasážní vany zahrnují tyto dvě komponenty ve svém vybavení již v ceně,“ dodává Buchar.

Tandem-detail-symmetric.jpg 

U bezpečnostních prvků, jakými jsou zejména madla, je důležitý zvolený materiál, jeho pevnost, tvrdost, ale také povrchová úprava, která by měla ladit s ostatním vybavením koupelny. Elegantní design v kombinaci s vysokou mechanickou pevností nabízí novinka mezi vanovými madly Symmetric. Je vyrobené z pochromované mosazi a jeho instalace je velmi jednoduchá. Do stěny vany se pouze zapustí nerezové čepy, na které je kdykoliv možné madlo připevnit či naopak odmontovat. Díky použití imbusového klíče je povolení madla opravdu hračka, navíc odpadá nutnost přístupu do prostoru za vanou. „Velkým plusem madla Symmetric je také jeho vysoká nosnost, díky které je pobyt ve vaně opravdu bezpečný, například při vylézání z vany po hydromasáži, kdy máme uvolněné svaly. Spolehlivě poslouží také seniorům a lidem se sníženou pohyblivostí,“ dodává František Buchar z Polysanu.

 

Kamelie-detail.jpg

 

Maximální pohodlí a komfort při koupeli zvýší také použití podhlavníků. Není nad chvilky klidu ve vaně plné voňavé pěny, obklopené svíčky, s románem v ruce… a hlavou opřenou o měkký podhlavník, který nikam neujíždí. Tyto polštářky mohou být integrovanou součástí vany, pokud u nové vany chybí nebo jej chcete doplnit na svou stávající vanu, není to žádný problém. Nové polštářky STAR a UFO je možné díky kvalitním přísavným držákům umístit na téměř jakýkoliv typ vany, v případě polštářku STAR dokonce i na vanu se zvýšeným záhlavním límcem. Díky poddajnému a příjemně měkkému materiálu si svou lázeň vychutnáte opravdu naplno.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl