Designové koupání

Designové koupání

Kategorie: KOUPELNY

Pokud chcete pro svou koupelnu něco opravdu nevšedního, měli byste se s designem Jiřího Španihela, akademického sochaře a designéra.

vana-Chiquita.jpgJiří Španihel, akademický sochař a designér

 

Design nás v současné době obklopuje na každém kroku. Neznamená přitom jen krásný nábytek, stylovou lampu nebo luxusní porcelán od renomovaného tvůrce, své uplatnění nachází i v takových oblastech jako je zdravotnictví či stavebnictví. Jedním z úspěšných designérů, majícím na svém kontě třeba porodní postel či vysokozdvižný vozík, je Jiří Španihel. Akademický sochař a designér, vystudovaný v oboru design strojů a nástrojů na pražské VŠUP, začal po roce 1990 spolupracovat s řadou tuzemských i zahraničních firem na vývoji nových koncepčních, konstrukčních a technologických řešeních.

 

Spojení sil

 

V posledních letech spojil své síly také s českou společností Polysan, která se mimo jiné specializuje na výrobu akrylátových van. Výsledkem jejich spolupráce je řada luxusních van Decoo, nabízejících maximální pohodlí při koupeli v moderních liniích. Do všech van Decoo lze také zabudovat hydromasáž, která z každé koupelny vytvoří domácí relaxační studio.

 

Vany řady Decoo

 

Sedm van řady Decoo představuje ve své oblasti to, co šaty od Versace ve světě módy. Pokud chcete pro svou koupelnu něco opravdu nevšedního, měli byste se s nimi seznámit. Každá vana je unikátní, u každé je vidět, že designér Španihel usiloval o ojedinělost linií a zároveň maximální funkčnost, docílil tak jednoty krásného designu a požitku při koupání. Tvary van Decoo jsou jednoduché, při prvním zanoření do vody však zjistíte, že v jednoduchosti je nejen krása, ale také pohodlí. Vany Decoo se vyznačují stylovou jednotností celé řady, současně určitě najdete ten pravý solitér pro vaší koupelnu.

 vana-Bermuda.jpg

Většina modelů van Decoo je vyráběna v několika rozměrových i stranových variantách. Pro menší místnost jsou ideální volbou vany Alia nebo Viva, obě s klasickým obdélným půdorysem, liší se pouze vnitřním tvarem – Viva má oválný, Alia ostré linie v rozích. Další vana jménem Salsa vyžaduje v koupelně trochu více prostoru, odmění se však nezvyklým asymetrickým vnitřním tvarem vany, poskytujícím maximální pohodlí. Pokud plánujete koupání ve dvou nebo si chcete relaxaci opravdu náležitě užít, zaměřte svou pozornost na rohové vany Decoo – Bermuda, Rosana a Tanya. Největší rozměry, blížící se malému domácímu bazénku, nabízí Bermuda, dvě další zase nabízí uvnitř pohodlné sedátko. Rafinovaný tvar má vana Chiquita, kterou designér Španihel pojal netradičně – vana vychází z klasického obdélného půdorysu, avšak na straně hlavy je rozšířená o několik centimetrů, budí tak dojem vany trojúhelné a své místo nalezne i v koupelně menších rozměrů.

 

detail-prepadu.jpgPolysan vyrábí vany Decoo z prvotřídního litého akrylátu o tloušťce pěti milimetrů, jeho odolnost proti mechanickému poškození podporuje dvojitý nástřik zpevňující vrstvy. Pokud se na vaně přeci jen objeví nechtěný škrábanec, je možné jej nechat rozleštit přímo ve vaší koupelně.

 

V ceně vany je také nosná pevná konstrukce a obkladový panel. Do všech van Decoo si zákazník může nechat namontovat hydromasážní systém, který vanu promění v uvolňující a léčivou lázeň – unikátní systém Combipool, vyvinutý Polysanem, nabízí propojení perličkové lázně se závojem drobných bublinek, které doslova obalí tělo a dokonale promasírují jeho povrch, s většími tryskami, vypouštějícími pulzující proudy teplé vody z boků vany. Vany Decoo v kombinaci s hydromasáží povýší každou koupelnu na stylové místo plné harmonických tvarů a radosti z koupání.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 No celkem hezké. Ovšem jiní če - Autor: frou 4. 5. 2008
 No celkem hezké. Ovšem jiní če - Autor: frou 4. 5. 2008

     



bydleti.cz


Životní styl