Bezpečná vana - SAFE – novinka z RAVAKu

Bezpečná vana  - SAFE – novinka z RAVAKu

Kategorie: KOUPELNY

Bezpečnost v koupelně. Když slyšíme tato slova vybaví se nám především dvě věkové kategorie: děti a senioři. Nicméně bezpečnost v koupelně se dotýká každého z nás. Statistiky říkají, že 70% všech úrazů v domácnosti se stane právě v koupelně. Zdá se, že koupelna je vskutku nebezpečným místem. Ale odborníci na koupelny si s tím umí poradit. Pak je jenom na nás, zda jejich doporučení vezmeme za své.

Ravak-SAFE-obr-2.jpgRiziko zranění v domácnosti je založeno na několika základních faktorech. Tím prvním je délka doby, kterou v dané místnosti strávíme. Čím delší doba, tím větší pravděpodobnost, že se „něco semele.“ Druhým kritériem je počet různých činností, které v dané místnosti vykonáváme. Šance zranění  je větší v místnosti, o kterou se lidi dělí a používají spoustu přístrojů, chemických nebo osobních prostředků. Nedbalost v podobě nepořádku, ať už se jedná o to, že neukládáme léky nebo hygienické pomůcky na místo nebo podlaha pokrytá prodlužovačkami, použitými utěráky a oblečením – toto všechno zvyšuje nebezpečí.

 

Rizika v koupelně ve velké míře souvisejí s elektrickými přístroji a podlahou z důvodu používání vody. Je neuvěřitelné co všechno v koupelně děláme. Zrovna tam, kde nám hrozí různé pořezání, zlomeniny, nárazy, požáry, šoky, otravy! Potenciálním zdrojem nebezpečí je vana, podlaha, všechny holící strojky, nožnice, aerosolové obaly, čistící prostředky, léky. Koupelna je bez diskuze místem, kde malé děti a staří lidé potřebují dohled.

 

Společnost RAVAK se rozhodla alespoň jedno ze všech potenciálních nebezpečí vyřešit.

 

Kolikrát člověka přepadne obava při vylézání z vany nebo při mytí či sprchování, že uklouzne? Průzkumy jednoznačně prokázaly, že na našem trhu nic podobného, technicky pomyšleného do posledního detailu jako bezpečná vana neexistuje. Z analýz vyplývá, že lidé mají především obavy z uklouznutí a pádu, vítají protiskluzové úpravy a při vstupu do vany jim vyhovuje, když nemusí zvedat zbytečně nohy a překračovat práh vany. A platí to nejen pro seniory a rodiny s dětmi.

 

RAVAK znovu oslovil jednoho z nejlepších českých designérů Kryštofa Nosála a ten společně s dalšími zkušenými vývojáři začal myšlenku přetvářet v realitu.

 

Výsledkem je jedinečná novinka na trhu a skutečně bezpečná vana SAFE.

 

Čím je SAFE  tak výjimečná?

 Ravak-SAFE-obr-3.jpg

Je to vskutku první vana vyprojektovaná tak, ve které se můžete koupat a sprchovat opravdu bezpečně. Není omezená svým technickým zaměřením a má nádherný design. Má snížený přední lem, který nemusíte složitě překračovat a dostatečná plocha pro sezení na vaně vám umožní bezpečný vstup a výstup z vany. Navíc je doplněna praktickým madlem na zdi, které slouží jak pro bezpečnější vstup, tak i pro bezpečný pohyb ve vaně, při vstávání, otáčení či při sprchování.

 

Její výjimečnost spočívá v nápadu rozdělení vnitřního prostoru vany. Má dvě části – hlubší a vyvýšenou. Pokud se chcete jen rychle umýt, nebo pokud se vám třeba špatně vstává poslouží vám vyvýšená část vnitřního prostoru vany jako sedátko. Pokud si sednete či lehnete do hlubší části vany, vyvýšená část vany vám poslouží jako podnožka. Pokud máte malé děti, využijí vyšší část na odkládaní hraček, zatímco se mohou bezpečně koupat v hlubší části vany. Nehrozí „sklouzávání“ a topení se. 

 

V rohové části vany je prakticky široká odkládací plocha, která se dá využít i jako sedátko, pokud hlídáte koupající se ratolest nebo se vám do vany tak špatně leze,  že si potřebujete sednout a nohy do vany přehoupnout.

 

Vana Safe je určena pro všechny, pro které je bezpečí v koupelně na prvním místě. Nezabrání sice všem číhajícím nástrahám, ale rozhodně pomůže podstatně snížit alespoň jedno.

 

Foto: RAVAK


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl