Solární kolektory s dotacemi

Solární kolektory s dotacemi

Kategorie: JAK UŠETŘIT

symbicort asthma action plan

symbicort

Solární kolektory jsou jedním ze způsobů jak ušetřit prostředky za energie. Navíc je možné, v rámci programu Zelená úsporám, je možné dostat dotaci, která nám ušetří až 80.000 Kč.



V dnešní době, kdy pořád rostou ceny energií je zajímavý způsob jak ušetřit využít solárních kolektorů. Jelikož sluneční energie je zadarmo, stává se totiž ideálním způsobem úspory právě využití solárních kolektorů. Solární kolektory je možné využít na ohřev teplé užitkové vody a v některých případech na přitápění. Navíc se na ně v současné době vztahuje dotace z programu Zelená úsporám ve výši až 80.000 Kč na pořízení kolektoru. 

 

Typy solárních kolektorů:

 

- ploché solární kolektory

- vakuové trubicové solární kolektory

- vakuové ploché solární kolektory

 

Výhody a nevýhody typů kolektorů

 

Ploché solární kolektory

 

Ploché kolektory mají nízký výkon při horších povětrnostních podmínkách (když je vítr, zima nebo zataženo).

 

Vakuové trubicové solární kolektory

 

Vakuové trubicové kolektory podávají výkon i při nízkých teplotách. Vakuové trubicové kolektory mají výhodný poměr cena výkon, to znamená, že za nízké pořizovací náklady získáte kolektor s dobrými vlastnostmi. Výhodou je taky to, že při opravě stačí vyměnit trubici.

 

solarni-kolektory-009.jpg

 

Vakuové ploché solární kolektory

 

Vakuové ploché kolektory podávají taky výkon i při nízkých teplotách. Nevýhodou je, že oprava případných poruch je buď drahá, nebo nemožná.

 

Vakuové trubicové solární kolektory v praxi

 

Ohřev vody

 

Vakuové solární kolektory se využívají na ohřev teplé užitkové vody, kdy největší intenzitu poskytují od března do konce října. V této době se dá uspořit až 85 % teplé vody. Přes zimu je úspora až 25 %.energií.

 

Přitápění solárními kolektory

 

Systém kolektorů je možné kombinovat i na přitápění. Ale zde je možné využít je vakuových kolektorů, protože ty hřejí i v zimě. Je vhodné, aby dům měl nízké tepelné ztráty. Ideální je využití nízkoteplotního rozvodu vytápění (podlahové nebo stěnové vytápění). Ale dají se využít i při běžném radiátorovém systému. Realizaci přitápění pomocí solárních kolektorů je možné vidět a to po telefonické domluvě s panem Šenkeříkem (telefon 739 077 531), který vám poskytne i případné odpovědi na vaše dotazy.

 

Zelená úsporám

 

Nezapomeňte na pořízení kolektoru využít dotaci až 80.000 z programu "Zelená úsporám". Po dotacích můžete k celému systému solárního vytápění  zadarmo ( článek Solární kolektory zadarmo). A to  už se vyplatí. (Viz. např. www.eurokolektory.cz)

 

solarni-kolektory-009a.jpg

Související články:

Solární kolektory zadarmo

 

Zdroj:

http://stavba.jaknakupovat.cz/kategorie/3868-solarni-vakuove-kolektory.aspx

www.eurokolektory.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl