Dotace na zateplení 750 000 Kč

Dotace na zateplení 750 000 Kč

Kategorie: JAK UŠETŘIT

Vyplatí se dotace na zateplení? Víte, jak získat 750 000 Kč? Stále jsou tu možnosti



Dotace na zateplování jsou hit. Stále žádané. Tvoří polovinu dotací ministerstva životního prostředí.

Ono, má to logiku. Peníze se zhodnocují lépe než v bance. Jednou investujete do zateplení a pak až do konce životnosti zateplení pobíráte tučný úrok, tvořený energetickou úsporou. Ta banka je tedy poměrně bezpečná. Jste to vy a váš život. Mimoto se "jistina" stále zhodnocuje. Barák bude stále dražší a dražší. Jde tedy o výhodné investování.

A další mocné kouzlo je, pokud do investice vezmete 50 a více procent státní dotace. Zhodnocujete a úročíte tedy za cizí investici.

Dotace na zateplení

Příklad z praxe

Na tomto domě, který má plochu 305 m2 se podařilo získat dotaci 750 000 Kč. Platí, že čím větší je dům, tím vyšší jsou dotace. Dům byl podmáčen, stejně se budou kopat podlahy a dům odvlhčovat, proč už podlahy i nezateplit?

Dále se zateplí strop, fasáda, vymění se některá okna. Původní dotaci na zateplení 550 000 Kč zvadla na 750 000 Kč investice do rekuperace.

Jak vidíte, ze starého domu vytvoříte pomocí státních peněz špičkový dům uprostřed města.

Na dotace využijte odborníky

Berte dotace, dokud jsou. Projekty a poradenství poskytuje například www.masterenergy.cz.  Firma má v oblasti dotací dlouholeté zkušenosti. Dotace vyřizuje a energetické projekty vypracovává od roku 1998.

Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 pěkná pálka  - Autor: hododo 7. 10. 2018

     



bydleti.cz


Životní styl