Tepelné čerpadlo Nibe je sázkou na kvalitu

Tepelné čerpadlo Nibe je sázkou na kvalitu

Kategorie: ELEKTRO

Hledáte ověřenou značku tepelných čerpadel? Zamiřte na sever! Švédská tepelná čerpadla Nibe jsou sázkou na jistotu. Ať už sáhnete po tepelném čerpadlu vzduch / voda, nebo upřednostníte tepelné čerpadlo země / voda, nebudete litovat. Roky praxe a testování nových technologií dovedly tepelná čerpadla Nibe již téměř k dokonalosti. Mohou se pyšnit stabilním celoročním provozem, hospodárným a hlavně tichým chodem a životností delší než 15 let.



Kolik stojí tepelné čerpadlo?

Ano, vstupní investice je pro řadu zákazníků vysoká. Návratnost tepelného čerpadla však počítáme na roky. Do 4 - 5 let tak můžete mít cenu tepelného čerpadla zpátky na účtě. Pokud si vyberete vhodný typ a výkon, bude čerpadlo pracovat pro vás a ne vy pro něj, jako je to u řady jiných tepelných zdrojů. Vstupní náklady na tepelné čerpadlo i celkovou renovaci nemovitosti však můžete také snadno snížit. Jak? Jednoduše si požádáte o příspěvek na snížení energetické náročnosti domácnosti z programu Nová zelená úsporám. Tedy tak jednoduché to zase není, ale od toho je tu Tenaur, aby za vás celou administrativní věc vyřídil a dovedl vaši žádost do zdárného konce. Na tepelné čerpadlo můžete získat až 100 000 Kč a podmínkou je tepelné čerpadlo v ekodesignu. Právě taková ekonomicky i ekologicky šetrná zařízení najdete pod značkou Nibe!

tepelné čerpadlo Tenaur

Typy čerpadel

V oblastech, které nemají extrémní výkyvy teplot, vede v prodejnosti tepelné čerpadlo vzduch / voda. Obvykle vychází cenově nejlépe, v případě tepelných čerpadel Nibe, umí být v provozu celý rok a jeho instalace a následná údržba je hračka. Dvojkou v žebříčku prodejnosti je tepelné čerpadlo země / voda. Není pravdou, že by bylo o tolik dražší než první zmíněné. Náklady navíc jsou spojeny se zemními pracemi. I tak se ale investice vyplatí a nezaskočí vás ani kruté mrazy. V zemi totiž teplota jen tak nezakolísá, a tak se jeho výkon v průběhu roku téměř nemění. Důvodem, proč tento typ čerpadla nevolí více zákazníků, je patrně složitá instalace. K uvedení tepelného čerpadla do provozu je potřeba položit zemní kolektor, a to plošný nebo hlubinný. V první případě je to velký nárok na zastavěnou plochu a zásah do pozemku a v druhém je vyžadováno vhodné geologické podloží, aby mohl být vrt proveden. Pokud ale máte pro tepelné čerpadlo země / voda vhodné podmínky a nebojíte se delší instalace, je to rozhodně skvělé řešení pro malé i velké domy.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl