Televizory QLED od společnosti Samsung

Televizory QLED od společnosti Samsung

Kategorie: ELEKTRO

Základní myšlenkou režimu Ambient je využít maximum možností moderního televizoru i v době, kdy jej nikdo cíleně nesleduje a televizor tudíž vypíná. Nová verze režimu Ambient, kterou jsou vybaveny letošní modely Samsung QLED televizorů, přináší zajímavou novinku právě na úrovni estetické – vypnutý televizor se stává reprodukcí uměleckých děl autorů, jako jsou Tali Lennox nebo duo Scholten & Baijings. 



Na základě poptávky zákazníků a zvyšujících se možností současné technologie se úhlopříčky dnešních televizorů pomalu ale jistě zvětšují. Úměrným tempem se zvyšuje i kvalita přehrávaného obsahu a úroveň jeho zobrazení. To všechno diváci dennodenně využívají a oceňují – do chvíle, než film skončí a je čas televizor zhasnout.

Skrýt nebo zkrášlit

Na tento problém se společnost Samsung zaměřila už v minulém roce, kdy do svých QLED televizorů poprvé instalovala režim Ambient. Kromě zobrazení oblíbených fotografií nebo praktických hodin totiž dokázal obrazovku televizoru barevně přizpůsobit okolnímu prostředí a celé zařízení tak opticky zamaskovat.

televizor Samsung

Umělecká díla i účelné informace

Kromě řady výtvarných děl a „chameleoní“ funkce poskytuje režim Ambient přístup k bohaté škále obsahu včetně aktuálního zpravodajství, zpráv o počasí, fotografií či hudby. QLED televizory jsou navíc vybaveny automatickým senzorem úrovně okolního osvětlení, který průběžně uzpůsobuje jas obrazovky aktuálním světelným podmínkám. Televizor tím jednak šetří energii a současně je v každou chvíli „na očích“ jen do takové míry, jak je to zrovna potřeba.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl