Recenze indukčního vařiče Optimum Induction Pressure-Cook

Recenze indukčního vařiče Optimum Induction Pressure-Cook

Kategorie: ELEKTRO

Indukční vařiče jsou přístroje, které pracují na principu ohřevu pomocí tzv. indukce. Co všechno dokáže indukční vařič Pressure-Cook? A stojí za to si jej koupit? To vše vám nabídne naše recenze.



Jak funguje Optimum Induction Pressure-Cook 

Důležité je říct že předností tohoto přístroje je že funguje na principu indukce. Indukce je moderní způsob vaření. Princip je jednoduchý. Základem je indukční měděná cívka a v té se vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Tímto způsobem se rozkmitávají molekuly kovu ve feromagnetickém dnu. Následně se dno zahřívá, od něj pak teplo přechází na připravovaný pokrm.

Výhody indukčního vaření

Vaření za pomoci indukce má řadu výhod. Spotřebujete při něm nejméně elektrické energie, teplo totiž vzniká a soustředí se pouze tam, kde je to nutné. Dá se velmi snadno regulovat a výhoda tkví i v jednoduché údržbě. Indukce má až 90% účinnost. Ta se navíc v tomto případě zvyšuje díky tomu, že teplo se produkuje přímo v nádobě. Nemusí tedy nejprve z desky ohřát nádobí a odtud se přenášet na pokrm.

Co všechno zvládne Optimum Induction Pressure-Cook  uvařit

Indukce je ideální například pro přípravu těstovin, kterou znatelně usnadňuje. Pouze vložíte ty neuvařené ze sáčku a k nim rovnou přidáte další suroviny, třeba zeleninu. Není potřeba myslet na to, abyste těstoviny dali vařit předem. Za necelých 15 minut je na stole lehký oběd nebo teplá večeře.

Mnoho možností v jednom hrnci

Vařič Optimum Induction Pressure-Cook dále umožňuje vaření v páře, dušení, smažení, pomalé vaření nebo dušení masa. Přichystáte si tak například jednoduchou, rychlou a současně chutnou večeři tzv. „z jednoho pekáče“ v okamžiku, kdy nemáte příliš času a nechce se vám stát u plotny. Do hrnce vložíte maso a brambory, spustíte a necháte ho vykonávat svou práci. S klidným svědomím jej můžete nechat bez dozoru, vaření je samozřejmě absolutně bezpečné. Příprava pokrmu je v porovnání s běžnou troubou i kratší.

Dále jej můžete využít i rozmrazování a pečení. Zastoupit totiž dokáže troubu i v případě pečení moučníků. Vykouzlit sladké dezerty v podobě dortů téměř nemůže být jednodušší. Nalijete těsto a už zhruba za necelou hodinu vytáhnete krásně nadýchaný korpus.

Optimum Induction Pressure-Cook

Zdravé, chutné a šetrné

Tím zajistíte kvalitní a lahodné pokrmy pro celou rodinu a zároveň v potravinách vždy zachováte díky šetrnému zpracování nezbytné živiny. Optimum Induction Pressure-Cook se hodí dokonce i pro přípravu dětské stravy, například kaší. Počítejte ale s tím, že příprava je ve srovnání s mikrovlnnou troubou o několik sekund delší.

Díky četným přednastaveným programům si připravíte snadno i řadu jiných oblíbených jídel, jako je pizza nebo rýže. Můžeme z vlastní zkušenosti potvrdit, že pokrmy připravené v tomto hrnci překvapí tím, že daleko více vyniknou chuťové vlastnosti jídel než při jiné přípravě. Způsob tedy přípravy není šetrný jen ke spotřebě energie, ale takto uvařená jídla vždy výborně chutnají.

Optimum Induction Pressure-Cook  - vaření

Pressure-Cook vám ušetří starosti

Za pomoci zvýšené teploty a tlaku uvaříte celý pokrm v kratším čase, tudíž bude vaše vaření efektivnější. Namísto trávení času u plotny díky tomu získáte více prostoru třeba na svoje nejbližší. A ušetříte i výdaje za elektrickou energii.

Vařit navíc bude podle vás a vašich časových možností díky tomu, že si efektivně nastavíte časovač. To znamená, že v časovém limitu 24 hodin se vařič automaticky spustí a začne vařit. V okamžiku, kdy sami chcete, tak máte hotový pokrm. Podle aktuální potřeby si můžete rovněž nastavit i nejvhodnější teplotu. Na závěr přípravy upozorňuje hlasitá signalizace, která se hodí, když jste zrovna v jiné místnosti.

Pohodlí při používání vám znatelně zvýší i možnost uvést zařízení do tzv. stand by režimu. Jednoduše ho pak opětovně spustíte stiskem jediného tlačítka. K uvedení do chodu slouží hlavní vypínač.

S celkovou kapacitou 5 litrů dostačuje potřebám každodenního vaření pro čtyřčlennou rodinu. Vařič Pressure-Cook dosahuje hmotnosti 6,3 kg, se kterými musíte počítat, až mu budete hledat jeho místo v kuchyni. Celkový výkon pak činí 1250 W.

Nám se velmi dobře pracovalo s tzv. pomalým vařením nebo tlakovým vařením. Případně kombinací. Ale věříme, že množství funkcí nabízí pro každého jiné možnosti využití.

Opětovný ohřev

Jídlo v hrnci vydrží dlouho teplé ( podle našich zkušeností i několik hodin) ale hrnec nabízí i funkci opětovného ohřevu.
Jak se zařízení ovládá

O dění ve vařiči budete mít za všech okolností důkladný přehled díky dostatečně velkému digitálnímu displeji. Tak vám vaření půjde velmi snadno od ruky i díky snadnému a přehlednému ovládání.

Jak poznáte, že nastala jakákoli chyba při použití? Na displeji se vám zobrazí kód, který vám upřesní, o jaký konkrétní problém se jedná. Jednotlivá chybová hlášení mají kód E0-E7. V manuálu pak hledejte příčinu problému. V případě, že si nebudete schopni poradit sami, kontaktujte servisní středisko. Rozhodně se vyvarujte jakýchkoli pokusů o opravu svépomocí.
Z bezpečnostních důvodů chraňte zařízení před dětmi. Pro ochranu i vaší lze během používání na vařiči aktivovat bezpečnostní zámek. Spustíte ho stiskem tlačítka a jeho podržením po dobu 3 sekund. O tom, že bezpečnostní uzavření vařiče skutečně úspěšně proběhlo, vás posléze informuje světelný indikátor. Stejným způsobem je možné posléze tento režim i zrušit.

Jak probíhá údržba

Velmi jednoduché je rovněž čištění. A to jednak díky tomu, že na nepřilnavý povrch indukce se jídlo nenapaluje, i díky inovativnímu designu hrnce. Čištění byste se měli věnovat po každém použití přístroje, současně se nezapomeňte ujistit o tom, že jste jej vypojili ze zásuvky. K údržbě používejte jemné čistící prostředky v podobě navlhčeného hadříku. V případě silnějšího znečištění lze použít i šetrný mycí prostředek. Nezapomeňte očistit vždy jak vnější stranu zařízení, tak i jeho vnitřní součásti a nechte důkladně vyschnout.

Komu lze výrobek doporučit?

Lze ho doporučit především všem těm, které už nebaví mít v kuchyni několik různých přístrojů. Dokáže zastoupit indukční vařič, pomalý hrnec, fritézu a mnoho dalšího. Významným způsobem dokáže šetřit nejen prostor, ale stejně tak i čas.

Odradit se rozhodně nenechte množstvím funkcí, v nichž můžete zpočátku tápat. A nebojte se s nastavováním experimentovat. Nám se při testech vždy podařilo dosáhnout vynikáních výsledků. Některé z receptů, které jsme vyzkoušeli určitě ještě zveřejníme.

Optimum Induction Pressure-Cook

Technické parametry Pressure-Cook Pro

Kapacita: 5 L

Funkce: Pomalu kuchař, maso, bílá rýže, guláš, polévka, kaše, pára, braise, dort, pizza, těstoviny, pečeně, hluboké smažení, rozmrazování, jogurt

Bezpečnostní funkce: 10 bezpečnostních prvků

Úrovně tlaku.: 7 úrovní tlaku
Bezpečnostní tlakový ventil
Přístroj Optimum Induction Pressure-Cook Pro umožňuje kdykoli během procesu vaření spustit nebo upravit tlak. Můžete si připravit pokrmy podle svých potřeb výběrem požadované úrovně tlaku stisknutím tlačítka.

Indukční technologie vaření
indukční ohřev vytváří elektrický proud, který vytváří magnetické pole, které přenáší teplo do varné nádoby. Je energeticky účinnější než standardní technologie vytápění, jako jsou elektrické sporáky, a vaří si jídlo rovnoměrněji.

Funkce zamknutí

Nastavitelný časovač: Ano

Rozměry: 395x320x290 mm

Hmotnost: 7,5 kg

Úspory: Účinně snižuje dobu vaření až o 80%

Funkce: Pomalé vaření, dušení, opékání, dušení, důkladné smažení, polévka, rozmrazování, pozvolné vaření, pára, jogurt, koláč, maso, pizza, kaše, těstoviny, bílá rýže.

To nejlepší na konec - kupon na slevu

Poskytujeme našim čtenářům speciální kupon slevu na indukční vařič ve výši 20 EUR (cca 511 Kč)
Znění kupónu je: Jakbydlet-PHA-20
Kupón lze uplatnit stránkách http://www.prestiznidomacispotrebice.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 myslím, že špičkový hrnec - Autor: Kuchař Amatheur 11. 12. 2017
 takový hrnec lepší jak půl kuchyně - Autor: Porádná vec 3. 3. 2018

     



bydleti.cz


Životní styl