Jamie Oliver a Bamix

Jamie Oliver a Bamix

Kategorie: ELEKTRO

Švýcarská značka Bamix a šéfkuchař Jamie Oliver spojili své síly, zkombinovali odborné znalosti světové úrovně a vášeň pro jídlo a výsledkem je exkluzivní tyčový mixér. Tuto novinku přináší na český a slovenský trh společnost Potten & Pannen – Staněk. 



Jamie a Bamix

S naprostou lehkostí drtí, mixuje, mele a šlehá. Jamie Oliver a Bamix ukazují, jak snadné
a časově nenáročné může být vaření v dnešní hektické době. Nahradí celou řadu jiných kuchyňských spotřebičů, od sekáčků až po zmrzlinovače.

Značka Bamix vyrábí tyčové mixéry již od roku 1954 a její výrobky se vyznačují vysokou výkonností a odolností.

Přístroj má navíc desetiletou záruku na motor.

Jamie Oliver

Thajské zelené kuřecí kari – recept od Jamieho a Bamixu

6 PORCÍ | CELKOVÝ ČAS 50 MINUT

INGREDIENCE

750 g kuřecích stehen bez kůže a vykostěná

podzemnicový olej

400 g směsi orientálních hub

400 g plechovka nízkotučného kokosového mléka

1 kostka bio kuřecího bujónu

6 kafírových listů

200 g císařského nebo cukrového hrášku

15 g čerstvé thajské bazalky

2 limetky

KARI PASTA

Domácí kari pasta je rychlá a jednoduchá na přípravu a dodá jídlu nejlepší chuť a úžasné aroma. Jednoduše vše naházejte do nádoby a rozmixujte.

4 stroužky česneku

2 šalotky

5 cm kousek zázvoru

2 trsy citronové trávy

4 zelené chilli papričky Birds Eye

1 lžička mletého kmínu

15 g čerstvého koriandru

2 lžíce rybí omáčky

POSTUP

1. Na výrobu kari pasty oloupejte a nahrubo nakrájejte česnek, šalotku a zázvor a vše nasypte do nádoby. Citronovou trávu ořízněte, odstraňte vnější tvrdé listy, poté nahrubo nakrájejte a přidejte do nádoby.

2. Ořízněte a přidejte chilli papričky (můžete i bez semínek) společně s kmínem a polovinou koriandru (včetně stonků). Najemno nasekejte pomocí víceúčelového nože, poté přidejte rybí omáčku a znovu zamixujte, aby vznikla hrubá pasta.

3. Kuře nakrájejte na 2,5 cm proužky. Do velké pánve nalijte 1 lžíci oleje, nastavte střední teplotu, přidejte kuře a opékejte 5-7 minut, nebo dokud kuře nezezlátne. Poté přendejte na talíř.

4. Do pánve na střední teplotu natrhejte houby a opékejte 4-5 minut, nebo dokud nezezlátnou. Pomocí lžíce s otvory houby přendejte na talíř.

5. Snižte teplotu plotýnky, přidejte kari pastu, vařte 4-5 minut a občas zamíchejte.

6. Nalijte do pánve kokosové mléko a 200 ml vroucí vody, nadrobte kostku bujónu a přidejte kafírové listy. Zvyšte teplotu a pomalu přiveďte k varu. Poté nechte vařit 10 minut nebo dokud se obsah částečně nezredukuje.

7. Do směsi vmíchejte kuře a houby, snižte teplotu a vařte dalších 5 minut, nebo dokud není kuře pořádně uvařené. Na poslední 2 minuty přidejte císařský nebo cukrový hrášek.

8. Dochuťte mořskou solí a černým pepřem. Otrhejte, nahrubo nasekejte a vmíchejte listy bazalky a zbývající listy koriandru. Limety nakrájejte na měsíčky na pokapání na talíři. Jako přílohu doporučuji dušenou rýži.

recept
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl